Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Sen üyeleri iş bıraktı

Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Sen üyeleri iş bıraktı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesini isteyen eğitim sendikaları bugün greve gitti.

 

İş bırakan eğitimciler, meydanlara inerek protesto gösterisi yapıyor. Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) üyeleri de Sirkeci Tren Garı önünde toplanarak İstanbul il Milli Eğitim Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçti.

Eğitim-İş üyesi yaklaşık 200 kişi saat 11.00 sıralarında Sirkeci Tren Garı önünde toplandı. 'İktidarın öğretmeni olmayacağız' pankartı açan grup, 'Yolsuzluğunuz yoksulluğumuzdur', 'Çocuğumuzun geleceğine dokunma' yazılı dövizler taşıdı. Cağaloğlu'ndaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne doğru yola çıkan sendika üyeleri, 'Her yer rüşvet her yer yolsuzluk', 'AKP elini eğitimden çek', 'Hükümet istifa' ve benzeri sloganlar attı. Eğitim-İş İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde MEB Yasatasarı'sının geri çekilmesi isteği ile basın açıklaması yapacak.

Türk Eğitim-Sen'den iş bırakma eylemi

Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Sen, TBMM'ye sunulan "Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"na karşı mücadeleyi ortaklaştırmak amacıyla bugün tüm illerde 1 günlük ortak grev kararı aldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı önünde tasarıyı protesto etmek için toplanan Türk Eğitim-Sen Ankara şubeleri üyeleri, iş bırakma eyleminin ardından açıklama yaptı.

 

Grup adına açıklamayı okuyan 5 Nolu Şube Başkanı Sevgi Yalav, söz konusu tasarının dershanelerin kapatılması ve özel okula dönüştürülmesi bahanesiyle gündeme getirildiğini savundu.

 

Yalav, okul yöneticileri açısından bakıldığında bu yasa ile bakanlıkta bulunan 100 bin kadronun 73 bininin okul müdürleri, müdür yardımcıları ve müdür başyardımcılarıyla dolu olduğunu dile getirerek, tasarının kanunlaşması halinde bu 73 bin kişinin görevinin sona ereceğini iddia etti.

 

Tasarıyla dershanelerin dönüştürülmesi bahanesiyle kamu kaynaklarının özel okullara aktarılmak istendiğini öne süren Yalav, şunları söyledi:

 

"Tasarıyla devlete ait arazi ve okul binalarının özel sektöre ve çeşitli amaçlarla kurulmuş vakıflara devredilmesi ya da kiralanmasının hesapları yapılmaktadır. Dört yıl ve üzeri görev yapmış olan bütün eğitim yöneticilerinin tek bir yasayla görevden alınması ve siyasi iktidarın bir dediğini iki etmeyen valiler tarafından atanmasının adımları atılmak istenmektedir. Tasarıyla ayrıca aday öğretmenlere yeni bir sınav getirilmesi, sadece aday öğretmenleri ilgilendiren bir sorun değildir. Hükümetin eğitim sistemi, telafisi çok zor olan yeni bir kaosun içine itmek istemesi karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamız beklenemez. TBMM'ye sunulan kanun taslağına karşı mücadeleyi ortaklaştırmak için Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Sen olarak bugün tüm illerde 1 günlük ortak grev kararı alınmıştır."

 

Açıklamanın ardından MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya da destek vermek amacıyla gruba katıldı.

Türkiye Kamu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.