Türkiye Hollanda maçında sınıfta kaldı

Türkiye Hollanda maçında sınıfta kaldı

Brezilya rüyası gerçek olmadı! Kader maçında Hollanda'yı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda devirmek zorunda olan Milliler, Robben ve Sneijder'in gollerine engel olamadı ve sahadan 2-0 mağlup ayrılarak play-off oynama şansını kaybetti.

A Milli Takım, 2014 Dünya Kupası'na giden yoldaki son grup maçında lider Hollanda'yı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ağırladı. 

Milliler, Arjen Robben ve Sneijder'in attığı gollere engel olamadı ve sahadan 2-0'lık skorla mağlup ayrıldı. Bu yenilgiyle birlikte 16 puanda kalan ay yıldızlılar grubu ikinci sırada bitiremedi ve play-off oynama şansını kaçırdı. Macaristan'ın da Andorra'yı yenmesiyle birlikte A Milli Takım D Grubu'nu 4. sırada noktaladı.  
 
İLK YARI

Hollanda Milli Takımı, maçın 8'inci dakikasında Robben'in doğrudan kalemize giden serbest vuruş golüyle öne geçti. Sneijder, ikinci yarının başında bulduğu golle durumu 2-0 yaptı.

Milli takımımız, ilerleyen dakikalarda dengeyi sağladı hatta Hollanda kalesi önünde baskı kurdu. 20 ile 26'ncı dakikalar arasında üst üste serbest vuruşlar ve kornerlerle Hollanda kalesini bunaltan milli takımımız istediği golü bulamadı.

40'ıncı dakikada da Hasan Ali'nin soldan ortasına kale alanı ön çizgisi üzerinde yükselen Umut kafayı vurdu, top kalenin solundan dışarı çıktı.

43'te de Burak, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Milli futbolcumuzun ayağından açılan topu Cilessen rahatça aldı ve önemli bir pozisyon daha kaçtı.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıda oyuna giren Kuyt, Sneijder'ı gördü ve Hollanda farkı ikiye çıkardı. Wesley Sneijder'ın golü attıktan sonra sevinmemesi dikkat çekti.

İkinci yarıda oyuna giren futbolcular Gökhan Töre ile Olcay Şahan zaman zaman etkili oldu. Gökhan'ın 65'inci dakikada ceza sahasının dışından atak yönüne göre sağdan vuruşunu Hollanda kalecisi Cilessen kornere çeldi. 

TÜRKİYE: 0 - HOLLANDA: 2 

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Olegario Benquerença,  Ricardo Jorge Ferreira Santos, Joao Ferreira Dos Santos (Portekiz)

Türkiye: Volkan Demirel, Semih Kaya, Hasan Ali Kaldırım, Gökhan Gönül, Selçuk İnan (Dk. 74 Cen Tosun), Umut Bulut, Arda Turan, Mehmet Topal, Olcan Adın (Dk. 56 Gökhan Töre, Burak Yılmaz (Dk. 56 Olcay Şahan), Ömer Toprak

Hollanda: Cillessen, Janmaat, Vlaar, Indi (Dk. 46 Bruma), Blind, Clasie, Lens (Dk. 89 Depay), Fer, Van Persie (Dk. 46 Kuyt), Sneijder, Robben

Goller: Dk. 8 Robben, Dk. 47 Sneijder

Sarı kartlar: Dk. 25 Indi, Dk. 41 Blind, Dk. 51 Janmaat (Hollanda), Dk. 33 Hasan Ali (Türkiye)

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.