Türkiye Kamu-Sen'den 24 Nisan'da Şafak Nöbeti

Türkiye Kamu-Sen'den 24 Nisan'da Şafak Nöbeti

Çanakkale Zaferinin 100. Yılı nedeniyle yapılan etkinlikler hız kesmeden devam ederken başta Türkiye Kamu-Sen olmak üzere bazı Sivil Toplum Örgütlerinin de destek verdiği, “24 Nisan Gecesi Dönmeyenlerin Anısına Nöbetteyiz” buluşmasına sayılı günler kaldı.

Çanakkale Zaferinin 100. Yılı nedeniyle yapılan etkinlikler hız kesmeden devam ederken başta Türkiye Kamu-Sen olmak üzere bazı Sivil Toplum Örgütlerinin de destek verdiği, “24 Nisan Gecesi Dönmeyenlerin Anısına Nöbetteyiz” buluşmasına sayılı günler kaldı.

 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’de düzenlenecek olan  ve sabaha kadar farklı etkinliklerin yapılacağı  buluşmaya binlerce kişinin katılması ve bir asrı deviren Çanakkale Zaferinin yapılacak etkinliklerle anılması planlanıyor.

 

Çanakkale Kara Harekatının 100. Yılında tüm vatandaşların davet edildiği “24 Nisan Gecesi Dönmeyenlerin Anısına Nöbetteyiz” buluşmasında Şiir Dinletisi, Barış Fenerlerinin Uçurulması, sabaha karşı Kırık Buğday Çorbası ikramı, Somun Ekmek Dağıtımı, Aslanlı Yolda Şafak Yürüyüşü, Mozoleye Çelenk Konulması ve Saygı Duruşu gibi etkinlikler yer alacak.

 

24 Nisan buluşmasında Anıtkabir katılımcılar için ilk defa 24 saat boyunca açık tutulacak. Anıtkabir’deki askerler o geceye özel olarak Çanakkale’de Türk askerinin kullandığı üniformalarla nöbet tutacak. Anıtkabir Komutanlığı tarafından da daha önce hiç yayınlanmamış Çanakkale belgeselleri yayınlanacak.

 

KONCUK: TÜRKİYE KAMU-SEN OLARAK 24 NİSAN GECESİ ANITKABİR’DE NÖBETTEYİZ

 

24 Nisan’da düzenlenecek olan Şafak Nöbeti eylemine ilişkin bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel başkanı İsmail Koncuk, “Dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin ve kanlı bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanlarıyla sulandığı, metre kareye tam 6 bin merminin düştüğü, bir toplumun millete dönüştüğü bu büyük Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını yaşıyoruz.

Çanakkale’nin kahramanları, umudun bittiği yerde imanın; gücün tükendiği yerde azmin; silahın olmadığı yerde yüreğin her türlü olumsuzluğu yenebileceğini ispat ettiler. O şehitler ki, ellerinde Kur’an, son Peygamber kılavuz, öğünleri kuru ekmek, katıkları bir yudum su, parolaları vatan, işaretleri namustu. O şehitler ki, tüm dünyaya “Ruh, maddeye galip geldi.” dedirtti.

Bugünümüzü bizlere hediye edenlere olan minnet borcumuzu, vatanımıza sahip çıkarak ve milletimizi aydınlık yarınlara taşıyarak ödemek zorundayız. Bizler hayatımızın her anında, bu vatan için canlarını, mallarını, sağlıklarını ve rahatlarını feda eyleyen ecdadımızın aziz hatıralarını yaşatmak, emanetlerine sahip çıkmakla mükellefiz.

Milletimizi bölmek, Türk adını bu topraklardan kazımak isteyenlere Türkiye Kamu-Sen olarak bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki; mucizeler yaratan bir milletin çocukları olan bizler, vatanımız ve milletimiz üzerinde hain emeller besleyenlere karşı kullanacak bir tek silahımız olmasa bile onlara dünyayı dar edecek inanca ve iradeye sahibiz.

İşte bu çerçevede 24 Nisan’ı 25 Nisan’a bağlayan gece devletimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’de düzenlenecek, “24 Nisan Gecesi Dönmeyenlerin Anısına Nöbetteyiz” buluşmasında Türkiye Kamu-Sen olarak orada olacağız.

Çanakkale Zaferinin 100.yılında imkanı olan her bir vatandaşımızı Anıtkabir’deki bu anlamlı geceye katılmaya ve şehitlerimizi anmaya davet ediyorum.” dedi.

 

24 NİSAN “DÖNMEYENLERİN ANISINA NÖBETTEYİZ” BULUŞMASI PROGRAMI

AÇILIŞ KONUŞMASI

ŞİİR DİNLETİSİ

BARIŞ FENERLERİNİN UÇURULMASI (24:00)

FOTOĞRAF ÇEKİLMESİ

KIRIK BUĞDAY ÇORBASI-SOMUN EKMEK DAĞITIMI  (04:00)

ASLANLI YOLDA ŞAFAK YÜRÜYÜŞÜ (06:00)

MOZOLEYE ÇELENK SUNULMASI, SAYGI DURUŞU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.