Türkiye Kamu-Sen'den Çanakkale Saygı Nöbeti

Türkiye Kamu-Sen'den Çanakkale Saygı Nöbeti

Türkiye Kamu-Sen'den Çanakkale Saygı Nöbeti

Türkiye Kamu-Sen başta olmak üzere, birçok sivil toplum kuruluşunun ve basın organlarının desteğiyle ilk defa gerçekleştirilen organizasyonla, Çanakkale Kara Harekatı’nın 100. Yılı anısına Anıtkabir’de sabaha kadar nöbet tuttuk.

Türkiye’nin dört bir köşesinden Ata’sına koşan vatandaşlarımızla şiir dinletileri, barış fenerleri eşliğinde yüz yıl önce bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin anısına sabahın erken saatlerine kadar saygı gösterisinde bulunduk.

Etkinlikler kapsamında “saygı nöbetçileri” Garnizon Komutanlığı bünyesindeki tarihi bölükten temin edilen Çanakkale üniformalarıyla nöbet tutarken bu nöbete Ankara Kulübü Seymen ekipleri de yöresel kıyafetleriyle eşlik etti. Ziyaretçiler Çanakkale üniformalı askerlerle hatıra fotoğrafları çektirdi. Gece yapılan anma töreninde 1915 barış feneri havaya bırakılırken Başkent semalarını aydınlattı. Anıtkabir sınırları içerisindeki üç ekranda "Çanakkale ve Anafartalar Kahramanı Albay Mustafa Kemal" temalı filmler gösterildi. Anıtkabir Sergi Salonu'nda "Çanakkale Sergisi" açıldı ve şiir dinletisi yapıldı.

Türkiye Kamu-Sen üyelerinin de yoğun katılımıyla akşamdan itibaren dolup taşan Anıtkabir’deki nöbetimiz açılış konuşması ve şiir dinletisiyle başladı. Saatler 24.00’ı gösterdiğinde Çanakkale kahramanlarının nur yüzleri misali ışıl ışıl yanan 1915 fener  gökyüzünü aydınlattı. Çanakkale ruhunun bütün ihtişamıyla hayat bulduğu gecede saat 4’de, savaş ortamında askerlerimizin katığı olan somun ekmek ve kırık buğday çorbası ile kahramanlarımız yad edildi.  Çanakkale’de giyilen kıyafetlerle etkinliğe renk katan askerlerimiz, geçmişi canlandırdı.

Saat 6’da gün ağarırken, Anıtkabir’i dolduran  vatandaşlarımız Conkbayırı’ndan taarruza geçen Mehmetçik misali şafak yürüyüşüne başladı. Yüz yıl önce 1915 yılında tüm dünyayı hayretler içinde bırakan bir kahramanlık örneği göstererek, işgalcilere” Çanakkale Geçilmez”  dedirten kahramanlarımız anısına, saygı duruşu ve askeri dehası Çanakkale’de en açık şekilde ortaya çıkan Atatürk’ün mozolesine çelenk konulmasıyla nöbetimiz sona erdi.

Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkanları ve yöneticilerinin de katıldığı anma programında, Genel Başkanımız İsmail Koncuk aynı gece kızının düğününün olması nedeniyle bulunamadı.

Türkiye Kamu-Sen olarak, Anıtkabir’deki nöbetimiz bir gecelik olsa da, vatan nöbetimizin ilelebet süreceğini belirtiyor, Çanakkale kahramanları başta olmak üzere, bu vatan için canlarını veren, hayatlarını feda eden bütün şehit ve gazilerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.