Türkiye kamuoyu olarak Kudüs hassasiyetimiz sürecektir

Türkiye kamuoyu olarak Kudüs hassasiyetimiz sürecektir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ülke TV’de katıldığı canlı yayında Pazar günü yapılacak olan Kudüs Mitingi'ne vatandaşları davet etti.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ülke TV’de katıldığı canlı yayında Pazar günü yapılacak olan Kudüs Mitingi'ne vatandaşları davet etti. Türkiye kamuoyu olarak Kudüs hassasiyetimiz kesintisiz sürecektir” diyen Yalçın, Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu vurguladı.

Yalçın, Ülke TV’de Mustafa Yıldız’ın hazırlayıp sunduğu Odak Noktası programına konuk oldu. Amerika Başkanı D. Trump’ın kararı ile başlayan tartışmalara değinen Yalçın, “Ne Trump’ın imzası ne de İsrail’in rızası Kudüs’ü başkent yapmaya yetmez. ABD’nin Kudüs’le ilgili arayışı da, İsrail’in Kudüs’ü başkent yapma çırpınışı da beyhudedir ve hüküm, sonuç üretmekten acizdir” dedi.

Ortadoğu'daki kan zulüm ve gözyaşının nedeninin emperyalizm failinin Siyonizm olduğunu belirten Yalçın, Bölgedeki sancıların birçoğu, İsrail'in arz-ı mev'ud hedeflerine ulaşabilmesinin önünü açmak üzere, Emperyalistler tarafından bölgeyi istikrarsızlaştırma çabalarından kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

İslam İşbirliği Teşkilatı’na da çağrıda bulunan Yalçın, İslam İşbirliği Teşkilatı, kuruluş gayesine uygun olarak bölgedeki sorunları çözmek için adımlar atmalı. İsrail'in, Filistin'de işgalci konumunda olduğunu yüksek sesle dile getirmelidir. Tam bağımsız ve egemen Filistin Devleti, özelde Ortadoğu’da genelinde bütün dünyada kalıcı barış için ön ve gerek şarttır. ABD, İsrail’in Filistin’de işgalci devlet konumunda olduğunu kabul etmelidir. İİT üyesi ülkeler, Filistin Devleti’ndeki büyükelçiliklerini Kudüs’e taşımalıdır” ifadelerini kullandı.

Pazar günü Ankara Anadolu Meydanı’nda yapılacak olan ve 6 sivil toplum kuruluşunun ortak düzenlediği miting için çağrı yapan Yalçın, “Sivil toplumu ve halkımızı Pazar 13.00'da Ankara Anadolu Meydanı'na Kudüs Mitingi'ne bekliyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.