Türkiye Özgürlüğe 12 Milyon 300 Bin İmza Attı

Türkiye Özgürlüğe 12 Milyon 300 Bin İmza Attı

Türkiye Özgürlüğe 12 Milyon 300 Bin İmza Attı

Memur-Sen’in kamuda kıyafet özgürlüğü için 14 Ocak’ta Türkiye genelinde başlattığı ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyası rekor sayıyla sonuçlandı. Bir ay içinde 81 il ve yüzlerce ilçede kurulan stantlar ile www.ozgurlukicin10milyonimza.com sitesi üzerinden toplanan imza sayısı 12 milyon 300 bini buldu. İllere göre tasnif edilen imzalar, klasörler haline getirildi. Son işlemlerin ardından, imzalar Memur-Sen yönetimi tarafından Başbakanlığa sunulacak.

Gelişmelerle ilgili Memur-Sen Genel Merkezi’nde basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, milletin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini belirterek, “Milletimiz, ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyasına katılarak üzerine düşeni yaptı. Memur-Sen olarak bizler de üyelerimize, ülkemize karşı bir sorumluluğumuzu daha yerine getirmiş olmanın vicdani rahatlığını yaşıyoruz. Milletimizin yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini, 12 milyon 300 bin imzalı dilekçe olarak Başbakanlık’a sunacağız. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir, TBMM’nindir, siyaset kurumunundur” dedi.

Millet ‘Özgürlük’ Dedi

Özgürlük kampanyasını, belirledikleri sayının üzerinde tamamlanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Gündoğdu, kampanyanın sonucu hakkında şu bilgiyi verdi: “Özgürlük sevdalılarının çalışmalarıyla toplanan imza sayısı beklediğimizin üzerinde bir rakama ulaştı. Buna göre stantlardan gelen imzalar 10 milyon 400 bini bulurken, www.ozgurlukicin10milyonimza.com internet sitemiz üzerinden toplanan imza sayısı ise 1 milyon 900 bin oldu. Toplamda 12 milyon 300 bin imzaya ulaştık.”

Bu tablonun, milletimizin özgürlüklerden yana olan tavrının göstergesi olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, “Milletimiz, attığı imza ile darbecilerini yargılayan Türkiye’nin, darbe anayasasıyla yönetilme, hatta bu anayasada bile yer almayan kılık-kıyafet yönetmeliğinin kaldırılmasını istemiştir” şeklinde konuştu.

Bu Ayıptan Kurtulmalıyız

Söz konusu yönetmenlik üzerinden kamuda çalışan kadınların kategorize edildiğini belirten Gündoğdu, kadınlar arasında açık bir şekilde ayrımcılık yapıldığını söyledi. Gelinen nokta itibarıyla Türkiye’nin artık darbe anayasasının ürünü yasakçı yönetmenlikten kurtulması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, şöyle konuştu: “Kamu görevlilerinin saç, sakal, bıyık, favori ve tırnak uzunluğu ile ilgilenen, kadınlara başı açık olmayı dayatan, ayakkabının topuk boyuna karışan, yasal bir dayanağı olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğini artık çöpe atmalıyız.”

Son yıllarda Türkiye’de siyasi, sosyal ve ekonomik alanda önemli dönüşümlerin yaşandığını hatırlatan Gündoğdu, temel hak ve özgürlüklerin kullanımı noktasında beklenilen uygulamaların hayata geçirilemediğini kaydetti. Yönetmelik ve kısmi düzenlemelerle demokratikleşmenin mümkün olmayacağının altını çizen Ahmet Gündoğdu, bireysel hakların anayasayla teminat altına alınması gerektiğini ifade etti. 12 Eylül referandumuyla başlayan demokratikleşme sürecinin yeni anayasayla devam etmesi gerektiğini her seferinde vurguladıklarını dile getiren Gündoğdu, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin seçim vaadi olan yeni anayasa sözünü tutmalarını istedi.

Gündoğdu, “Bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyenleri milletimiz, bir sonraki seçimde affetmeyeceğini önceki örneklerinden biliyoruz” hatırlatmasında bulundu.

 

Gözyaşıyla Gelen Dua

Yurtiçi ve dışından kendilerine ulaştırılan formlarda yer alan imzaların görünenin ötesinde bir anlam barındığını söyleyen Gündoğdu, “Bunlar salt imza olmanın ötesinde; vefa, onur, inanç, kararlılık, dirayet, kardeşlik ve umudun kendisidir” tespitini yaptı.

Kampanya süresince Anadolu insanına has onlarca güzel olaya şahit olduklarını belirten Gündoğdu, Karaman’dan bir anıyı paylaştı: “Karaman’ın uzak bir mahallesinde oturan 80 yaşındaki Hacı Akdoğan, imza atma talebini ev halkına iletir. İlk başta, formun eve getirilip imza atması yönünde kendisine teklif sunulur. Ancak bunu kabul etmeyen değerli büyüğümüz, ilerlemiş yaşına rağmen Memur-Sen İl Temsilciliği’ne giderek imzasını atar. Bu vefa dolu insan, kampanyayı başlatanlara gözyaşları içinde, ‘Allahım öncelikle millet adına bu kampanyayı başlatanları davalarında muvaffak eyle. Sonra da başörtüsü yasağının kaldırıldığı o günü ben kuluna, görmeyi nasip et’ şeklinde dua eder.”

Yurt Dışından Gelen Mektup

Kampanyaya yurt dışından da destek geldiğini anlatan Gündoğdu, Almanya’da kendilerine ulaşan bir e-postanın içeriğini de paylaştı: “Almanya’da doğup büyüyen, başörtüsü takmayan bir gurbetçimizin gönderdiği e-posta da bu kampanyayı başlatmamızın ne kadar yerinde bir adım olduğunun göstergesidir. Başörtüsü yasağına isyan eden Gülay Özgüner isimli bu kardeşimiz, yaşadığı kasabada market çalışanlarının da desteğiyle topladığı 89 imzayı bize ulaştırdı ve merakla kampanyanın sonucunu bekliyor.”

Gündoğdu, son olarak kampanya sürecinde kendilerine destek olan kişi ve kurumlara teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum