Türkiye'den Kerkük'teki PKK'ya sert tepki!

Türkiye'den Kerkük'teki PKK'ya sert tepki!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kerkük'teki süreci takip ettiklerini ve burada PKK veya diğer terör örgütlerinin hareket etmesine kesinlikle müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,PKK'lı teröristlerin Kerkük'e girdiği yönündeki haberlerle ilgili olarak, "Biz oradaki süreci takip ediyoruz. Kesinlikle PKK'nın ve diğer terör örgütlerinin burada oldu bittiye getirip de özellikle bu bölgede hareket etmesine müsaade etmeyiz" dedi.

"OLAYLARI VE GELİŞMELERİ ÇOK YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Bakan Çavuşoğlu bir gazetecinin "Efendim Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar Arası Gazeteciler Derneği, PKK'lı teröristlerin Kerkük'e girdiğini açıkladı, yorumunuz ne olacak, neler söyleyeceksiniz?" sorusuna yanıt vererek şunları söyledi:

"Biz oradaki süreci takip ediyoruz. Kesinlikle PKK'nın ve diğer terör örgütlerinin burada oldu bittiye getirip de özellikle bu bölgede hareket etmesine müsaade etmeyiz. Zaten Türkiye şu anda da koalisyonun içinde yer alıyor. Aktif bir şekilde hem koalisyonun güçleri ile birlikte hem de yerel güçlerle birlikte hem de hava kuvvetlerimiz ile birlikte içerisindeyiz ve bu gelişmelere de müsaade etmeyeceğiz. Olayları ve gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz."

Bakan Çavuşoğlu açıklamalarının ardından hastaneden ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.