Türkiye'nin Yeni Lideri

Türkiye'nin Yeni Lideri

Adil GÜLMEZ, Ali YALÇIN'ı yazdı. İşte Milat gazetesinde yayınlanan o yazı

EĞİTİM Bir Sen sendikasının 5. Olağan Kongresi Ankara'da tamamlandı. Seçimlerde sürpriz yaşanmadı tahmin edildiği gibi Ali Yalçın kazandı.
 

Seçimlerin ilk ayağından bu yana süreci yakından takip ediyorum. Kongre seçimlerinin ilçe ve şube seçimlerine göre daha demokratik ve seviyeli geçtiği söylenebilir.
 

Her iki aday da kendilerinden beklenildiği üzere açık ve dürüst bir kampanya yönettiler. Açıkça söyleyebiliriz ki kongre seçimleri üzerinde herhangi bir şaibe yoktur. 
 

Eğitim Bir Sen mensupları adına başkan adaylarına ve ekiplerine ben teşekkür ederim.
 

Genel kanaate göre 5. Olağan Kongre pırıl pırıl tertemiz bir lider doğurdu. Bu lider, başkanlığı bileğinin hakkıyla kazandı. Centilmence bir mücadele örneği sergiledi. Kendine şimdiki makamını çok görenlere karşı en ufak bir saygısızlık örneği sergilemedi.
 

Diğer aday Ahmet Özer'e ve onu mutlaka Başkan olarak görmek isteyenlere karşı da her zaman kadirşinas bir tutum sergiledi.
 

Deniliyor ki Ali Yalçın artık kitleleri peşinden hareketlendirebilecek bir lider namzedidir ve önü çok daha yüksek makamlara çıkmak için açıktır. Sayın Başkanın bu iltifatlı cümleleri ne kadar hak ettiğini elbette yaşayarak müşahede edeceğiz.

MEMUR-SEN'İN SORUNLARI
Türkiye'nin yeni sendika liderini öncelikle bağlı oldukları Memur Sen Konfederasyonu'nda ciddi sorunlar bekliyor. Biliyorsunuz bir önceki Eğitim Bir Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu aynı zamanda Memur Sen başkanı da idi.

 

Önümüzdeki aylarda Memur Sen'de de başkanlık seçimleri var. Yeni lider selefi gibi bu başkanlığı kazanabilecek mi yoksa başkanlık konfederasyona dâhil başka bir sendikaya mı gidecek, işte yeni sendika liderini bekleyen en önemli konulardan birisi de bu süreç.
 

Ali Yalçın'ın ciddi bir rakibi var bu konuda: Metin Memiş. Türkiye'nin en büyük ve kamuda yetkili sendikası olan Memur Sen Konfederasyonu'nun uzun yıllardır genel başkanlığını yürüten Ahmet Gündoğdu'nun milletvekili aday adayı olmasından sonra gözler Memur Sen'e çevrilmiş durumda.

YENİ BAŞKAN KİM OLACAK?
Memur Sen'e bağlı sendikaların genel kurullarını tamamlamalarının ardından Nisan ayında yapılacak olan Memur Sen Olağan Genel Kurulumda delegeler Memur Sen genel başkanını seçecekler.

 

Üye sayılarına göre Memur Sen'in amiral sendikası olan Eğitim Bir Sen'in Memur Sen seçimlerinde 147 delegesi bulunuyor. Sağlık Sen'in ise 143 delegesi mevcut.
 

Gözlemcilere göre konfederasyona hangi sendikanın başkanının genel başkan olacağını büyük ölçüde Büro Memur Sen'in tavrı belirleyecek, iddia o ki Sağlık Sen ile Büro Memur Sen birleşecekler ve başkanlığı kazanacaklar.
 

Peki, böyle olursa ne olur?
 

Diyecekler ki biz Eğitim Bir Sen'i onlara bıraktığımızda sendikamız Memur Sen'in başkanlığını yürütüyordu. Bakın, bunu koruyamadılar.
 

Ali Yalçın ve ekibi yeni bir sınavdan başarı ile çıkmışlarken kendilerini yeni bir sınavla karşı karşıya buldular.
 

Kanaatim o ki bu liderliğini perçinlemek için Sayın Yalçın için iyi bir fırsattır. Bu sınavı da başarıyla neticelendireceğine inanıyorum.

SEÇİM BİR MİLAT OLSUN
Seçimler geride kaldı. Eğitim Bir Sen önümüzdeki yıllarda kendinden çokça söz ettirecek bir lider kazandı. Güçlü liderden başta eğitim çalışanları olmak üzere birçok kişi beklenti içinde.
Sendika yeni dönemi itmam ve tashih dönemine çevirmelidir. Hızla tamiratlar yapılmalı, tamamlayıcı çalışmalar içine girilmelidir.

 

Yeni dönemde kudretli başkan, saygın sendika anlayışı hedeflenmelidir. Türkiye'nin sendika hayatına yeni bir soluk getireceğine inandığım Ali Yalçın ve ekibine başarılar diliyorum.

Taziye: Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı Hocamızın dünürleri vefat etmiştir. Sayın Hocamıza ve yakınlarına Başsağlığı diliyor, Cenab-ı Mevla'dan sabr-ı cemiller temenni ediyorum.

Adil GÜLMEZ / Milat Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum