Türkmenlere yönelik olası saldırılar konusunda net uyarı

Türkmenlere yönelik olası saldırılar konusunda net uyarı

Başbakan Binali Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin referandum inadının sıcak çatışmaya zemin hazırladığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin referandum inadının sıcak çatışmaya zemin hazırladığını söyledi. Yıldırım, Türkmenlere karşı olası bir yok etme hareketine de duyarsız kalınmayacağını ifade etti.

Televizyonların ortak yayınında soruları yanıtlayan Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin yaptığı referandumun yok hükmünde olduğunu yineledi. "Türkiye elini kolunu bağlayıp bekleyecek değildir" diyen Başbakan, ekonomik, siyasi-diplomatik, güvenlik ve askeri boyutta alınacak kararlar olduğunu duyurdu. Artık Türkiye'nin muhatabının merkezi hükümet olduğunu belirten Yıldırım, referandum inadının bölgede sıcak çatışmaya zemin hazırladığını anlattı.

TÜRKMENLERE YÖNELİK SALDIRILAR KONUSUNDA UYARDI

"Bugün artık dün yok, her şey değişti" diyen Başbakan, Türkiye'ye yönelik her türlü eylemin, kalkışmanın anında karşılığını göreceğini de ekledi. Başbakan Binali Yıldırım, "40 yıldır terörle mücadelemiz var, sıcak takip meşru hakkımız, egemenlik hakkımızdan doğan, bunlar devam ediyor. PKK terör kamplarına her zaman hava harekatı yaparız. Hudut kapısından Bağdat'a geçiş yapacağız. Buna karşı engelleme olursa gerekli tedbiri alırız. Türkmenlere karşı büyük bir yok etme hareketi başlatılırsa buna da duyarsız kalmamızı kimse beklemesin" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.