Üç bakan oğlu dahil 49 kişiye tutuklama talebi

Üç bakan oğlu dahil 49 kişiye tutuklama talebi

İstanbul merkezli operasyonda, savcılıktaki işlemleri tamamlanan 21 kişiden 14'ü, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

"Yolsuzluk ve rüşvet" iddialarına ilişkin yürütülen 3 soruşturma kapsamında aralarında işadamı Reza Zarraf, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı'ın oğullarının aralarında bulunduğu 49 kişi tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "yolsuzluk ve rüşvet" iddialarına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 71 şüpheli sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Şüpheliler burada soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Celal kara, Mehmet Yüzgeç Ekrem Aydıner ve Mustafa Erol tarafından sorgulandı. Savcılık sorgularının tamamlanmasının ardından gözaltılara ilişkin kararını açıkladı.

Savcılık ilk olarak aralarında işadamı Reza Zarraf, Halkbankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlunun bulunduğu 21 kişi hakkında kararını açıkladı. Savcılık Zarraf ile Bakan Güler ve Bakan Çağlayan'ın oğullarının da aralarında bulunduğu 14 kişinin tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk etti. Savcılık 7 şüphelinin ise serbest bırakılmasına karar verdi.

Savcılık daha sonra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de aralarında bulunduğu 27 kişi hakkında kararını açıkladı. Savcılık Başkan Demir'in de bulunduğu 21 şüphelinin tutuklanmasını talep etti. Bir şüpheli hakkında adli tedbirlerin uygulanmasını talep eden savcılık 5 şüphelinin ise serbest bırakılmasını hükmetti.

Savcılık son olarak ise işadamı Ali Ağaoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da aralarında bulunduğu 23 kişi hakkında kararını açıkladı. Savcılık Bakan Bayraktar'ın oğlunun da aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında tutuklanmasını talep etti. Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 3 kişi hakkında adli tedbir hükümlerinin uygulanmasını talep eden savcılık 6 kişinin ise serbest bırakılmasına karar verdi.

Toplamda adliyeye sevk edilen 71 şüpheliden 49'unun tutuklanmasını talep eden savcılık 22 kişinin ise serbest bırakılmasına karar verdi. Aralarında Ali Ağaoğlu'nun da bulunduğu 4 şüpheli hakkında adli kontrol uygulanması isteyen savcılık mahkemeye sevk edilen şüpheliler hakkında "Örgüt kurmak ve yönetmek, örgüt üyesi olmak, nüfusu kötüye kullanmak, imar kirliliği, resmi belgede sahtecilik, rüşvet" gibi suçlamalarda bulundu. Öte yandan 4 savcının katıldığı sorgulamalarda kararların oybirliği ile alındığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında dün de 10 şüpheli adliyeye getirilmiş 8'i tutuklanmış, 2'si ise serbest kalmıştı.

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında savcılık ifadeleri tamamlanan 16 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

16 kişi arasında İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Bayraktar, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Rıza Sarraf bulunuyor.

Olayla ilgili 7 kişi ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

4 SAVCI DA TUTUKLANMALARINI İSTEDİ

Rüşvet, kara para aklama ve altın kaçakçılığı soruşturmasında Barış Güler, Salih Kaan Çağlayan, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve İşadamları Reza Zarrab'ın da aralarında bulunduğu 14 şüpheli için istenilen tutuklama talebinde 4 savcının da imzası yer aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün koordinatörlüğünde yürütülen

Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç tarafından yürütülen soruşturmaya operasyonun ardından

Ekrem Aydıner ve Mustafa Erol da görevlendirilmişti. Sorguya katılan 4 savcı da şüphelilerin tutuklanmalarını isteyerek nöbetçi mahkeye sevk etti.

SORGU 7 SAAT SÜRDÜ

Savcılık sorgusu 7 saat sürdü. Sorgunun ardından 7 şüpheli ise serbest bırakıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.