Türkiye Kamu-Sen'e Çirkin Saldırı

Türkiye Kamu-Sen'e Çirkin Saldırı

Referandumda 'hayır' diyeceklerini söyleyen Kamu-Sen Genel Merkezi'ne, 25 kişilik bir grup tarafından baskın gerçekleştirildi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, son günlerde çok tartışılan başkanlık sistemi ile ilgili görüşlerini belirterek, Parlamenter sistemin güçlendirilerek devam ettirilmesini gerektiğini ve referandumda 'hayır' oyu vereceğini açıklamıştı.

Yeni Çağ Gazetesi'nin haberine göre; Bu açıklamaların ardından Kamu-Sen Genel Merkezi'ne 25 kişilik bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Türkiye Kamu-Sen’in Ankara’daki genel merkezini basan kalabalık grup, önce kapıdaki güvenlik görevlileri ile tartışıp tartakladıktan sonra binaya girdi. Saldırganlar, binanın içinde taşkınlık yapıp sloganlar attı. Sendikayı basan grubun temsilcileri İsmail Koncuk ile de görüştü.

KONCUK'TAN İLK AÇIKLAMA

Saldırı hakkında yorum yapmak istemeyen İsmail Koncuk, “Önemli bir şey yok. Kendini bilmez çocuklar. Demek ki kendi kafalarına göre hareket ediyorlar. Olur, böyle şeyler. Sıkıntı yok” dedi. 

KORAY AYDIN'DAN ÇOK SERT TEPKİ

Kamu Sen Genel Merkez binasına yapılan saldırıya MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın'dan da çok sert tepki geldi. 

Yazılı bir basın açıklaması yapan Aydın, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye kamu-sen genel merkezine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırı Sayın İsmail Koncuk’un şahsında tüm KamuSen’e yöneliktir. Sosyal medya hesabından referandumda hayır diyeceğini açıklayan Sayın Koncuk’a yönelik baskı ve tehditler kabul edilemez. Düşünce ve kanaatlerini söz, yazı veya başka yollarla açıklayan kişi veya kurumların hedef alınması açık bir anayasa ihlalidir ve suçtur.

Türkiye Kamusen, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biridir ve gücünü yasalardan, üyelerinden ve ilkelerinden almaktadır. Dolayısıyla Türkiye Kamusen, birilerinin sus demesiyle susacak bir kurum değildir. Kendi kararını, yetkili kurullarında kendisi verecektir. Bizim gençlerimizi, bizim kurumlarımıza karşı kışkırtmak ve saldırmak hangi aklın ürünüdür? Böyle bir sorumsuzluk tam bir akıl tutulmasıdır. Milliyetçi-ülkücü hareketi ucube bir Partili Cumhurbaşkanlığı tesis etmek için birbirine düşürmeye ve bölmeye kimsenin hakkı yoktur.

Ülkücüleri, demokratik tercihleri sebebiyle ayrıştırmak, ötekileştirmek ve ülküdaşlık hukukunu zedelemek büyük vebaldır. MHP ve Ülkücü Hareket’i kendi gündemi ve önceliği olmayan bir konu yüzünden birbirine düşürenleri, ne ülkücüler ne de tarih affetmeyecektir. Sağduyu galip gelmeli, demokratik kurallar işlemeli, her aşaması baskı ve dayatmalarla gelen Partili Cumhurbaşkanlığı sandığa gömülmelidir.

Koray Aydın

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı

19, 21, 24 ve 25. Dönem MHP Milletvekili

ÖZDAĞ'DAN DA ÇOK SERT ÇIKIŞ

MHP Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ da Kamu-Sen'e yapılan saldırıya çok sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Özdağ, "Ülkücü Hareket Balgat'ın saldırıları karşısinda yılmayacaķ. Erdoğan'ı başkan yapmak için ülküdaşlarını tehdit edenleri tarihe sandığa gömeceğiz" ifadelerini kullandı.

HAYIR DİYECEĞİNİ BÖYLE AÇIKLAMIŞTI

İşte Koncuk'un sosyal medya hesabından referandumla ilgili düşünceleri:

Biz deTurkiyeEgitim.Com olarak; Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK'a geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.

KONCUK sitemize yaptığı açıklamalarda; Kamu-Sen'in siyasi parti olmadığını, Vereceği HAYIR oyunun şahsını bağladığını , teşkilat içersinde kim hangi yönde oy kullanmak isterse hür iradesiyle kullanacağını açıkladı.

Bugün yaşanan olayla ilgili; üzerinde durulacak bir olay olmadığını, Kamu-Sen Genel Başkanı olarak teşkilatına ve üyelerine söz verdiğini, asla onları kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklarla yarı yolda bırakmayacağını açıkladı.

Bugün yaşanan talihsiz olay sonrasında, Kamu-Sen Genel Merkezi'nde bir araya gelen Kamu-Sen'e Bağlı Sendikaların Genel Merkez Yöneticileri Kamuoyuna Önemli Mesajlar verdi:

TÜRKİYE KAMU-SEN TEK YÜREK, TEK SES!

Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi’nde bugün yapılan bağlı sendikalarımız Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri istişare toplantısında “Tek Yürek Tek Ses” sloganı öne çıktı. 

Özellikle yaklaşan 2017 yılı yetki ve toplu sözleşme döneminde Türkiye Kamu-Sen’e bağlı tüm sendikalarımızın Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Konfederasyon Genel Başkanımız İsmail Koncuk önderliğinde “Adım Adım Anadolu” turlarına devam ederek üyelerimiz ve tüm kamu çalışanlarına Türkiye Kamu-Sen’in ilke ve duruşu ile çalışma hayatı, yetki ve toplu sözleşme dönemine yönelik fikirlerini bildirme kararı aldı. 

4519.jpg4520-001.jpg

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum