Uluslararası Eğitim Sendikacılığı Sertifika Programı TODAİE’de başladı

Uluslararası Eğitim Sendikacılığı Sertifika Programı TODAİE’de başladı

Eğitim-Bir-Sen ve Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) tarafından düzenlenen “Uluslararası Eğitim Sendikacılığı Sertifika Programı” TODAİE’de başladı.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, uluslararası eğitim sendikalarıyla iş birliğine ve tecrübe paylaşımına önem verdiklerini ifade ederek, “Eğitim örgütlenmeleri olarak dayanışmamızı, iş birliğimizi, hem gelir adaletinin sağlanması hem alın terimizin karşılığının alınması hem tecrübe paylaşımının yapılarak iyi örneklerin çoğaltılması açısından sürdürmeliyiz. Dünyada huzurun sağlanması için en önemli görevi yapan kitle eğitim kitlesi, bu konuda en fazla sorumluluk alması gereken örgütlü yapılan ise eğitim sendikalarıdır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) tarafından düzenlenen “Uluslararası Eğitim Sendikacılığı Sertifika Programı” TODAİE’de başladı.



 

Bütün ülkelerin ortak tavır geliştirmesini ve terörü sonlandırmada samimi davranmasını istiyoruz

20 ülkeden sendika temsilcisinin katıldığı ve üç hafta sürecek programın açılışında konuşan Ali Yalçın, bugünün, Eğitim-Bir-Sen ve Türkiye açısından önemli bir gün olduğuna dikkat çekerek, “Eğitim çalışanları Türkiye’de kamu görevlilerinin üçte birini oluşturmaktadır. Bir milyona yaklaşan eğitim camiası var. Üniversite, TÜBİTAK gibi eğitim kurumlarını da dahil ettiğimizde bir milyon 200 bini bulan eğitim çalışanın olduğu bir kitle işbaşı yapmış oldu. Ülkemiz genç nüfusu fazla olan bir ülke ve eğitim süreçleri ülkemiz açısından son derece önemlidir. Bu eğitim-öğretim yılına buruk başladık. Geçen eğitim-öğretim yılını kapatırken, karne dağıttıktan sonra iki öğretmenimiz terör örgütü PKK tarafından şehit edildi. Aybüke ve Necmettin öğretmenimiz bu dönem işbaşı yapamadılar. Onun üzüntüsünü yaşıyoruz. Terör örgütleri dünyanın her yerinde insanlığın başının belası. Dünyanın bir an önce terör örgütlerinden kurtulmasını, bütün ülkelerin ortak tavır geliştirme ve terörü sonlandırma konusunda samimi davranmasını istiyoruz. Dünyada huzurun sağlanması için en önemli görevi yapan kitle eğitim kitlesi, bu konuda en fazla sorumluluk alması gereken örgütlü yapılan ise eğitim sendikalarıdır” şeklinde konuştu.



 

Huzuru sağlayacak, gözyaşını dindirecek şey alın terinin birlikteliğidir

Dünyada bir değişiklik olacaksa, huzur tesis edilecekse, bunda en önemli görevin eğitimcilerde, eğitim örgütlenmelerinde olduğunu dile getiren Yalçın, şunları söyledi: “Bunun için eğitim örgütlenmeleri olarak dayanışmamızı, iş birliğimizi, hem gelir adaletinin sağlanması hem alın terimizin karşılığının alınması hem tecrübe paylaşımının yapılarak iyi örneklerin çoğaltılması açısından sürdürmeliyiz diye düşünüyorum. Yerküremiz sorunlarla boğuşuyor. Açlık, sefalet, savaşlar, terör… Dünya birçok sorunla baş etmeye çalıyor. Gökyüzü hepimizi kucaklayabilecek kadar geniş, yeryüzü hepimizi barış içerisinde yaşatacak kadar büyüktür. Sendikamızın kurucusu Mehmet Akif İnan, bir şiirinde şöyle seslenmektedir: ‘Türkümüz dünyayı kardeş bilendir, gökleri insanın ortak tarlası.’ Örgütlenmemiz dünyada çok şeyi değiştirebilecek güçte diye düşünüyoruz eğitim sendikaları olarak. Renkleri, dinleri, dilleri, ırkları bir tarafa koyarsak ve ortak noktadan bakarsak şunu net olarak ifade edebiliriz: Dünyada alın terinin rengi her yerde aynı, gözyaşının renginin her yerde aynı olduğu gibi. Dünyada huzuru sağlayacak, gözyaşını dindirecek şey de alın terinin birlikteliğidir. Memur-Sen, 11 hizmet kolunda 1 milyon üye sayısıyla Türkiye’deki en büyük örgütlenme, Eğitim-Bir-Sen bu örgütlenmenin içerisinde 450 bine yaklaşan üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sendikasıdır.”



 

Eğitim sendikalarıyla iş birliği ağımızı her geçen gün genişletiyoruz

“Nerede bir güzellik varsa bunun insanlığın ortak değeri olduğunu düşünüyoruz. Eğitim sendikalarıyla karşılıklı çalışma prensibi benimseyerek, iş birliği ağını her geçen gün genişletiyoruz” diyen Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Buradaki sertifika programına gelen birçok sendikacının sendikalarını yerinde ziyaret ettik. Memur-Sen olarak, daha önce, 25 konfederasyon temsilcisini ‘dış ilişkiler uzmanı sertifika programı’nda misafir ettik. Bu program bir başlangıç. Çeşitli toplantılarda yeniden bir araya gelmeyi hedefliyoruz. TODAİE Genel Müdürü Onur Ender Aslan Bey’e ve buradaki tüm eğitimci kadrosuna katılarından dolayı teşekkür ediyorum. Programın şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum.”



 

Aslan: Kamu idarelerinin sivil toplum örgütleri ile iş birliği yapması önemli

TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan ise, kamu idarelerinin sivil toplum örgütleri ile iş birliği yapmalarının önemli olduğunu belirterek, “Enstitümüzün uzun süreli programlarını, yüzde 20’si yaklaşık 40 ayrı ülkeden dost ve kardeş ülke kamu görevlileri oluşturuyor ama aynı zamanda bizim kısa süreli eğitim programlarımız da var. Türkiye ve diğer dost ve kardeş ülkelerin üzerine araştırma programlarımız da çok önemli. Şu anda Moğolistan ve Bulgaristan araştırmasını yürütmekteyiz. Bunun yanında kimi dost ve kardeş ülkelerin kamu idarelerinin yeniden yapılanmasını yürütmekteyiz” dedi. 

Genel Başkan Ali Yalçın'ın Konuşması

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.