Ünal: Bedelli askerlik konusu siyasetin gündemindedir

Ünal: Bedelli askerlik konusu siyasetin gündemindedir

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal: Bedelli askerlik) Bu konu siyasetin gündemindedir, bu konunun çözümü için siyaset üzerine düşeni yerine getirecektir

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Mahir Ünal, dün yaptığı "Diyorlar ki 'Biz tekrardan eski Türkiye'yi getireceğiz'. Hangi Türkiye? 'Adile Naşit'in ninni okuduğu Türkiye çok güzel bir Türkiye'ydi.' Valla o Türkiye sizin için çok güzel bir Türkiye olabilir ama o Türkiye bizim için tam bir kabustu" açıklamasıyla ilgili konuştu.

Ünal, kendi söylediği sözler için şu düzeltmeyi yaptı:

"Hepimiz Adile Naşit'in Hababam Sınıfı'ndaki sevecenliği ile hepimize umut verdi. Münir Özkul'u neden çok sevdik? Sanatın büyüleyici gücüyle o dönemin Türkiyesi ile acılarımızdan onların umut veren gülüşlerine sığındık. Benim kalkıp Adile Naşit'e bir şey söylemem mümkün mü? O günün Türkiyesini söylüyorum. Adile Naşit'i belirteç olarak kullanıyorum. Sanki o günün Türkiyesi Nilüfer'in şarkılarında Hababam Sınıfı'nın mizahından ibaretmiş gibi anlatıyorlar. O Türkiye insanların ilaç bulamadığı bir Türkiye'ydi. Bize bu Türkiye'yi Adile Naşit üzerinden anlatmayın. Barış Manço Cem Karaca üzerinden kelime oyunu yapıp bize o günü anlatmayın. Sanki ben Adile Naşit'e bir şey söylemişim. Ben sanata sanatçıya dönük bakış açım son derece açıktır."

'24 HAZİRAN, 15 TEMMUZ'U SONSUZA KADAR BİTİRECEK BİR SÜREÇ'

Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün 'OHAL seçimlerden sonra kalkabilir' açıklamasını da şu sözlerle değerlendirdi:

"OHAL birilerinin herhangi bir şekilde keyfi olarak devam ettirdiği bir şeyden bahsetmiyoruz. 24 Haziran, 15 Temmuz'u sonsuza kadar bitirecek bir süreç. 24 Haziran soğuk savaş yıllarının şartlarına göre dizayn edilmiş idari sistemin değişmesi anlamına geliyor. Yeni dönemde OHAL tekrardan değerlendirilecektir."

'CUMHUR İTTİFAKI'NDA SORUN YOK'

Ünal, Cumhur İttifakı'ndaki ortakları MHP'nin genel başkanı Devlet Bahçeli'nin dün söylediği "AKP'li milletvekili adayları, kendinize dikkat edin, fitneye düşmeyin" ifadelerini de şöyle değerlendirdi:

"Cumhur İttifakı'nda bir sıkıntı yok. Zaten biz müttefikiz. Sayın Devlet Bahçeli konuşmasında bu konudaki hassasiyetini ifade etti. Bu konuda fitne çıkmaması konusunda hassasiyet ifadesiydi. Cumhur İttifakı ile ilgili sorun olması mümkün değil çünkü Cumhur İttifakı millet aklını temsil ediyor."

'KANDİL OPERASYONU MART AYINDA BAŞLADI'

Ünal'ın açıklamaları devamla şöyle:

(Kandil'e yönelik olası operasyon) Bir kere de milletin ağzıyla konuşun. Recep Tayyip Erdoğan'a düşmansınız anladık. Türkiye terör koridorunu parçalamak için Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı gerçekleştirdiğinde 'Aman Afrin'e girmeyin' diyorsunuz anladık da bir diplomasi bir siyaset bir askeri başarı olan Türkiye'nin terörü kaynağında kurutmak için verdiği mücadeleyi itibarsızlaştırmak için neden bu kadar çaba harcıyorsunuz? Bu operasyon mart ayında başladı. Apoletlerini sökme tehdidinde bulunuyorsunuz. Her şey milletimizin gözü önünde cereyan ediyor. Bunları milletin ağzıyla konuşmaya davet ediyorum. Mart ayında başlayan bu mücadele Türkiye'de seçimler var şimdi bu mücadeleye devlet ara verelim mi diyecek? Seçimleri etkiler ya da etkilemez. Türkiye iki yıldan beri teröre karşı geniş kapsamlı operasyon yapıyor.

TELEFON DİNLEME İDDİALARINA YANIT

(Telefon dinleme iddiası) Tiyatral bir gösteri. Bir bakıyorsunuz telefonunuza bir uygulama iniyor kim olduğunu bilmediğin birileri bu küresel ölçekte bir sorun. Bir ara 'Adalet Yürüyüşü'nde Almanya bizi dinledi' diye bir şey söylemişlerdi. Ellerinde delil varsa giderler savcılıklara başvururlar. Bir mağduriyet çıkarmak istiyorlarsa seçim malzemesi olarak kullanmak istiyorlarsa

(Anket açıklaması) AK Parti'nin oyu Recep Tayyip Erdoğan'ın oyunun 4 - 6 puan altındaydı. AK Parti yüzde 46 bandında gözüküyor. Bu oyla alacağı milletvekili oylarına baktığımızda AK Parti'nin 300'ün üzerinde vekil aldığını görüyoruz. HDP üzerinden değil bu analiz. HDP barajı geçse bile AK Parti 320'nin üzerinde milletvekilini alıyor. Cumhur İttifakı'yla baktığınızda bu sayı daha da artıyor. AK Parti'nin Meclis'te herhangi bir sorunu gözükmüyor. Ama böyle bir sorun oluşsun, sabote edelim düşüncesinde olanlar var. Ama bunun sadece bir düşünce olduğunu unutmayalım.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.