Ünal: En son ankete göre Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 55,6

Ünal: En son ankete göre Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 55,6

AK Parti Sözcüsü Ünal, "En son yapılan ankette Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 55,6 gözüküyordu." dedi

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde milletvekilleri ile istişare toplantısı sonrası açıklamada bulundu, soruları yanıtladı.

Erken seçim kararının hayırlı olması dileğiyle konuşmasına başlayan Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istişare toplantısında milletvekillerine hitap ettiğini ve grup başkanvekillerinin süreçle ilgili milletvekillerini bilgilendirdiğini kaydetti.

Türkiye'de bir süredir erken seçimin konuşulmaya başlandığına işaret eden Ünal, AK Parti'nin iktidar partisi olarak sorumlulukları olan bir parti olduklarını vurguladı. Ünal, 15 yıldan beri seçimlerin kendi tarihinde yapılması konusunda iktidar olmanın sorumluluğuyla davrandıklarını, milletin kendilerine verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanmaya çalıştıklarını anlattı.

Ünal, muhalefetin "erken seçim yok demiştiniz" şeklindeki eleştirilerine şöyle cevap verdi:

"Tabii ki iktidar partisi olarak biz, 'erken seçim' demeyiz. Milletin bize verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanmamız gerekir. Çünkü iktidar partisinin erken seçim ifadesi ya da erken seçimle ilgili oluşan dedikodulara başlangıçta herhangi bir şekilde itibar etmesi düşünülemez. Siyaseten seçim havası oluştuğunda da bizim buna bigane kalmamız düşünülemez. Bugün bu çerçevede değerlendirmeler yapıldı. 65 gün sonra bir seçime gidiyoruz. Biz, AK Parti olarak her seçimin arefesinde tekrardan yeniden seçim başlayacakmış gibi seçim çalışmalarımızı hemen başlatırız. Biz, her zaman, daima iletişimden yanayız. Biz, AK Parti, Tanıtım Medya olarak seçime hazırız. Her şekilde seçime hazırız. Bu konuda milletvekillerimizle paylaşımda bulunduk."

"Hazırsızlıklarını bize fatura etmeye kalkışmasın"

Ünal, AK Parti'nin geçmişte seçimlerden alıkonulmak istenmiş, genel başkanı yasaklanmış, kapatılmak istenmiş, demokrasi dışı müdahalelerle önü kesilmiş bir gelenekten geldiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Biz, her zaman demokrasinin tesisinden yana olduk. Bu çerçevede seçime girmek için yasalarla belirlenmiş koşulları taşıyan tüm aday ve partilerin 24 Haziran'da sandıkta seçmenin karşısına çıkmasından yanayız. Dolayısıyla herhangi bir şekilde bu süreçte birileri, bunu kendi eksikliklerini, kendi hazırlıksızlıklarını bize birileri fatura etmeye kalkışmasın. AK Parti, 16 yıldan beri Türkiye'de demokrasinin temel insan hak ve özgürlüklerinin garantisi olmuştur. Bugüne kadar da hazırladığımız, çıkardığımız demokrasi paketleriyle sessiz devrimlerle biz bunu gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde bu çerçevede yolumuza devam edeceğiz."

"Kongrelerle ilgili alınmış karar yok"

AK Parti'nin 6. Olağan Kongresi'ni yapacağı tarihle ilgili soruya Ünal, şu yanıtı verdi:

"Eğer bizim haziran ayı içerisinde erken seçim gibi bir niyetimiz olsaydı doğal olarak kongrelerimizi buna göre planlardık. Henüz daha gençlik kolları, kadın kolları kongremiz gerçekleşmedi. 28 Nisan'da İzmir, 6 Mayıs'ta da İstanbul kongremizi gerçekleştireceğiz. Kongrelerimizle ilgili alınmış bir karar henüz söz konusu değil."

Anket açıklaması

Ünal, AK Parti'nin en son yaptırdığı anketin sonucunun sorulması üzerine ise "En son yapılan anketi paylaştık. Ankette Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 55,6 gözüküyordu." dedi.

"Büyük mitinglerimiz olacak"

Parti Sözcüsü Ünal, 24 Haziran'da yapılacağı açıklanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimiyle ilgili kampanya sürecinin muhtemelen 15 Mayıs'ta başlayacağını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın ve Başbakan'ın katılacağı büyük mitinglerimiz olacak. Bunlarla ilgili planlamayı ilk MYK toplantımızda gerçekleştireceğiz." dedi.

Muhabir: Aynur Ekiz-İlkay Güder-Sinan Uslu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.