Üniversitelerde e-kayıt dönemi

Üniversitelerde e-kayıt dönemi

YÖK'TEN DEVLET ÜNİVERSİTELERİNE YERLEŞECEK ÖĞRENCİLEREE-KAYIT MÜJDESİ

Başkanlığımızın Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında ilk olarak 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 32 devlet üniversitesinde başlatılan e-kayıt uygulamasına, bu yıl devlete ait bütün yükseköğretim kurumlarında geçilmesine karar verilmiştir.

Bu kapsamda 2015-2016 eğitim öğretim döneminde devlete ait yükseköğretim kurumlarına yerleşen bütün öğrenciler https://www.turkiye.gov.tr/ web sitesi üzerinden elektronik kayıt (E-Kayıt) yaptırabilecektir. Elektronik kayıta, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen (sağlık raporu, heyet raporu gerektirdiğinden) bazı programlar dahil edilmeyecektir.

Elektronik kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler https://www.turkiye.gov.tr/ adresinde 'e-hizmetler' bölümü altında yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında açılacak olan 'Üniversite E-Kayıt'seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecektir. Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktı da alabileceklerdir.

Elektronik kayıt işlemi 2015-2016 öğretim dönemi için ÖSYM den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacaktır. Elektronik kayıt tarihleri ÖSYM yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra duyurulacaktır. Elektronik kayıt öğrencilerimiz için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.

Uygulama ile devlete ait yükseköğretim kurumlarına yerleşen öğrenciler isteğe bağlı olarak 'e-Devlet' kapısı üzerinden elektronik olarak kayıtlarını gerçekleştirebilecekleri gibi üniversitelerine giderek şahsen kayıt da yaptırabileceklerdir.

Elektronik kayıt olmayı tercih eden öğrencilerin üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek olmayacaktır. Öğrenciler, elektronik kayıt işleminin ardından üniversitelerin duyurduğu tarihte ders kayıtlarını yaptırarak eğitime başlayabileceklerdir.

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.