Usulsüz harcama yapan müdüre terfi

Usulsüz harcama yapan müdüre terfi

Mevzuata ve yargı kararlarına aykırı nemalandırarak, sağladığı gelirle usulsüz harcama yapan bürokrata, ceza değil terfi geldi.

7.7 milyon lira tutarındaki usulsüz harcamaların baş aktörü Sosyal Yardım Genel Müdürü Aziz Yıldırım, İçişleri Bakanlığı'na Müsteşar Yardımcısı oluyor. Atama kararnamesi imzalanan Yıldırım, bu kararnamenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından İçişleri Müsteşar Yardımcılığı koltuğuna oturacak.

2008'de Sosyal Yardımlaşma Fonu'nun başına getirilen, Fon'un geçen yıl haziran ayında Aile Bakanlığı'na bağlanarak Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne dönüşmesinden sonra da, Genel Müdür olarak göreve devam eden Aziz Yıldırım'ın, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in talebiyle terfi ettirildiği ileri sürüldü. Mülkiye kökenli olan Yıldırım, çeşitli ilçelerde kaymakamlık görevinde de bulunmuştu.


Aziz Yıldırım, halk arasında 'Fak-Fuk-Fon' olarak bilinen Sosyal Yardımlaşma Fonu'nun başına geldiği 2008 yılından 2011 yılının Haziran ayına kadar geçen sürede, Fon kaynaklarını kamu bankaları aracılığıyla 'promosyon' adı altında nemalandırmıştı. Yıldırım, Bütçe Kanunu'na ve Sayıştay'ın kararlarına aykırı olarak sağladığı promosyon gelirinin 7.7 milyon liralık bölümünü ise usule aykırı kullanmıştı.

Yıldırım, aralarında 'temsil gideri, temizlik gideri, market, kozmetik, kuruyemiş, pasta, börek, mobilya, kuaför' faturalarının da bulunduğu usulsüz harcamaları, 'Hazine Tebliği'ne uygun olarak yaptığını' ileri sürmüştü. Ancak uzmanlar, 'Hazine Tebliği'nde bu yönde bir düzenleme bulunmadığını ve hiçbir tebliğin Kanun ve Sayıştay kararlarının önüne geçemeyeceğini' belirtmişlerdi.

Aslı IŞIK / ANKARA

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.