Uyuyan sınıf için inceleme başlatıldı

Uyuyan sınıf için inceleme başlatıldı

Antalya'da tarih öğretmeni 57 yaşındaki Ahmet Hilmi Kancı'nın emekli olmasına yol açan lisedeki bir sınıfta öğrencilerin uyuma görüntüsüyle ilgili inceleme başlatıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı incelemede öğrencilere, "Uyumanıza öğretmen mi izin verdi, kendiniz mi uyudunuz" gibi sorular yöneltildi. Antalya Konyaaltı Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi'nde 21 yıldır görev yapan, 35 yıllık tarih öğretmeni Ahmet Hilmi Kancı, geçen öğretim yılı sonunda derse girdiği sınıfta biri hariç tüm öğrencilerin uyuduğunu görünce emekliye ayrıldı.

Öğrencilerin uyuduğu anı cep telefonuyla görüntüleyen Kancı'nın haber olmasının ardından Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili inceleme başlattı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün incelemesi kapsamında görevlendirilen müfettişler tarafından, okul idaresi aracılığıyla 11-H olduğu belirlenen sınıfın öğrencilerine tek tek ulaşılarak ifadeleri alındı. Öğrencilere "Uyumanıza öğretmen mi izin verdi, kendiniz mi uyudunuz", "Okulun son zamanlarında mıydı, ders işlendiği zamanda mıydı" gibi toplam 8 soru yöneltildi. İnceleme kapsamında okul idaresinin ve fotoğrafı çeken öğretmenin de ifadesine başvurulacağı belirtildi.

EĞİTİM SİSTEMİNİ ELEŞTİRMİŞTİ

Öğrencilerin uyuma anını fotoğraflayıp emekliye ayrılan Ahmet Hilmi Kancı, mesleğine veda ederken son yıllarda eğitim sistemi, toplumsal duyarlılık ve aile bütünlüklerinde ciddi yozlaşma ve bozulma yaşanmaya başladığına dikkat çekmiş ve bu durumun öğrencilere ciddi şekilde yansıdığını, eski sevgi ve saygı kurallarından çok uzaklaşıldığını söylemişti. Eğitim sisteminin artık Milli Eğitim çalışanları, okul idarecileri ve öğretmenleri yalnızlaştırdığını, okullardaki genel disiplinin zayıf olduğunu belirten Kancı, eğitim politikalarının yeniden gözden geçirilmesi ve acil önlemler alınması gerektiğini dile getirmişti. 

 

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum