Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunda görevlendirilmek üzere sınavla 15 Uzman Yardımcısı alınacaktır.

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan:

KAMU GÖZETİMİ MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunda görevlendirilmek üzere sınavla 15 Uzman Yardımcısı alınacaktır.

10 adet Uzman Yardımcısı (Genel) kadrosu için; Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler ile ticari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olanlardan,

5 adet Uzman Yardımcısı (Bilişim alanı) kadrosu için; Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olanlardan,

yapılacak olan yazılı ve sözlü sınav sonucunda başarılı olanlar Uzman Yardımcısı olarak alınacaktır.

SINAV BAŞVURU ŞARTLARI

Sınava Başvuruda Bulunacak Adayların;

1 - 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşıması,

2 - Yukarıda belirtilen yükseköğretim kurumlarından veya bölümlerden birisinden mezun olması,

3 - ÖSYM tarafından 7, 8 Temmuz 2012 veya 6, 7 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden;

Uzman Yardımcısı (Genel) kadrosu için başvuruda bulunan adaylardan KPSS P39, KPSS P51, KPSS P53 veya KPSS P118 puan türlerinden herhangi birinden 80 puan ve üzeri almış ve başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 200 kişi,

Uzman Yardımcısı (Bilişim alanı) kadrosu için başvuruda bulunan adaylardan KPSS P5 veya KPSS P8 puan türlerinden herhangi birinden 70 puan ve üzeri almış ve başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 100 kişi,

içerisinde yer alması (Son sıradaki adaylarla aynı puana sahip olan adaylar da sınava kabul edilir),

4 - Yazılı sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuzbeş yaşını doldurmamış olmak (1/1/1978 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak),

5 - Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumunun olmaması,

gerekmektedir.

BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır.

Sınav başvuruları, 16/09/2013 tarihinde başlayıp 27/09/2013 tarihinde sona erecektir.

Başvurular, elektronik ortamda “www.kgk.gov.tr” adresinde yer alan “Sınav Başvuru Formu”nun açıklamalar çerçevesinde doldurulması suretiyle yapılacaktır.

Başvuru formunun doldurulması ve iletilmesi, sınav giriş belgeleri ile sınava ilişkin tüm bilgileri içeren “Sınav Broşürü” Kurum resmi internet sitesinden (www.kgk.gov.tr) temin edilebilecektir.

YAZILI SINAV TARİHİ VE YERİ

Giriş sınavının yazılı bölümü 12–13/10/2013 tarihlerinde dört oturumda Ankara’da yapılacaktır. Sınav yeri adresi sınav giriş belgesinde belirtilecektir.

Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile sınav yerleri; Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu “www.kgk.gov.tr” internet sayfasında ve e-Devlet portalında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecektir.

Sınav yeri ve/veya tarihinin değiştirilmesi halinde durum Kurumun “www.kgk.gov.tr” internet adresinde ilan edilir. Bu ilan tebligat hükmündedir.

YAZILI SINAV ŞEKLİ VE KONULARI

Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı yazılı bölümü;

Uzman Yardımcısı (Genel) kadrosuna başvuruda bulunan adaylar için Muhasebe, Hukuk, Maliye ve İktisat-İşletme konularından klasik sınav şeklinde dört oturumda gerçekleştirilecek olup, sınav konuları şöyledir:

a) İktisat Grubu: Mikro ve Makro İktisat, Uluslararası İktisat, Para ve Banka, Türkiye Ekonomisi, Kalkınma İktisadı, İstatistik ve Ekonometri (Genel bilgiler)

b) Maliye Grubu: Maliye Teorisi, Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Bütçe, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi

c) Hukuk Grubu: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku ve İdari Yargı, Borçlar Hukuku, Medeni Hukuk (Başlangıç-Kişiler Hukuku-Eşya Hukuku), Ticaret Hukuku (Başlangıç-Ticari İşletme-Ticaret Şirketleri-Kıymetli Evrak), İcra ve İflas Hukuku, Ceza Hukuku (Genel hükümler)

d) Muhasebe Grubu: Genel Muhasebe, Maliyet Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi, Genel Matematik ve Ticari Hesap

e) İşletme Grubu: İşletme İktisadı, İşletme Yönetimi ve Politikaları, İşletme Finansmanı, Pazarlama.

Uzman Yardımcısı (Bilişim alanı) kadrosuna başvuruda bulunan adaylar için; Yazılım Mühendisliği, Algoritma ve Veri Yapıları, İşletim Sistemleri, Ağ, Veritabanı, Güvenlik ve Telekomünikasyon konularından klasik sınav şeklinde tek oturumda gerçekleştirilecektir.

Yukarıda alanlar itibarıyla belirtilen konu grupları, yazılı sınavın genel çerçevesini belirlemekte olup, her konu grubunda yer alan konuların tamamından soru sorulacağı anlamına gelmemektedir.

DEĞERLENDİRME

Yazılı Sınavın Değerlendirmesi

Genel uzman yardımcılığı kadrosuna yönelik yapılacak yazılı sınav için, yukarıda belirtilen yazılı sınava ilişkin dört ana sınav grubunun her biri için 100 puan üzerinden değerlendirme yapılacaktır. Başarılı sayılmak için, bu grupların her birinden en az yarısı kadar not alınması ve alınan notların aritmetik ortalamasının 70'den aşağı olmaması zorunludur.

Bilişim uzman yardımcılığı kadrosuna yönelik yapılacak yazılı sınav, 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı sınavı başarmış sayılmak için en az 70 puan almak zorunludur.

Yazılı sınav sonucunda 70 puandan az olmamak üzere, en yüksek puandan başlanarak atama yapılacak kadro sayısının dört katına kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. Ayrıca son sıradaki adayla eşit puanı alan adaylar da sözlü sınava çağrılır.

Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmayacaktır.

Sözlü sınav yeri ve tarihi, “http://www.kgk.gov.tr” internet adresinde ilan edilmek suretiyle duyurulacaktır.

Sözlü Sınavın Değerlendirilmesi

Sözlü sınav adayların;

- Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

- Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

- Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

- Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

- Genel yetenek ve genel kültürü,

- Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden değerlendirilmesi ve her birine ayrı ayrı puan verilmesi suretiyle gerçekleştirilir.

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için komisyon başkan ve üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması gerekmektedir.

Giriş sınav puanı, sözlü sınavda başarılı olan adayların sözlü puanı ile yazılı sınav puanının aritmetik ortalamasıdır.

Adayların giriş sınavı puanının eşit olması halinde, yazılı puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır.

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI VE İTİRAZ

Sınav Komisyonunca başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanarak giriş sınavı duyurusunda belirtilen uzman yardımcısı kadro sayısı kadar asil aday belirlenir. Yapılan sınavlarda başarılı olmak şartıyla, giriş sınavı duyurusunda belirtilen uzman yardımcısı kadro sayısının yarısını geçmemek üzere Sınav Komisyonu tarafından yedek aday isimleri de belirlenir.

Sınavı asil ve yedek olarak kazananların isimleri Kurumda uygun yerlere asılmak ve “http://www.kgk.gov.tr” internet adresinde ilan edilmek suretiyle duyurulacaktır.

Ayrıca, asil ve yedek listelerde yer alan adaylara sonuç yazı ile bildirilecektir.

Yazılı sınav sonuçlarına, sonuçların açıklanmasından itibaren yedi gün içerisinde Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunda olacak şekilde yazılı olarak itiraz edilebilir. İtiraz bu sürenin bitiminden itibaren, sınav komisyonu tarafından en geç beş iş günü içinde değerlendirilerek sonucu ilgiliye bildirilecektir.

DİĞER HUSUSLAR

a) Adayların, sınavda sınav giriş belgesini ve ayrıca sınavda kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanını veya sürücü belgesini yanında bulundurmaları gerekmektedir.

b) Sınavı kazananlardan gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Bu şekilde atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir ve bunlar hiçbir hak talep edemezler.

c) Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

İlan olunur.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.