Uzmanlar uyardı: Sakın bağlanmayın!

Uzmanlar uyardı: Sakın bağlanmayın!

İnternet kullanıcılarının tereddüt etmeden bağlandığı şifresiz veya ücretsiz internet ağları, zannedildiği kadar güvenli değil.

Uzmanlar, vatandaşları buldukları her ücretsiz, şifresiz veya güvenli olmayan Wi-Fi'a bağlanmamaları konusunda uyarıyor. Akıllı telefonu ve dizüstü bilgisayarı olanların fırsat bulduğunda kullandıkları şifresiz ağlar üzerinden, kullanıcıların internetteki hareketlerinin ve işlemlerinin takip edilebildiği, banka ve sosyal medya hesaplarının bilgileri ile şifrelerinin ele geçirilebileceği açıklandı.

KENDİ AĞLARINI BİLE OLUŞTURUYORLAR

Bilişim Teknolojileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve siber güvenlik uzmanı Yavuz Sultan Selim Yüksel, Hackerların bazen işi abartıp bizzat kendilerinin ücretsiz ağ oluşturduğunu belirten Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı:

"Vatandaşlar da ücretsiz İnternet'i görünce tereddüt etmeden bağlanıyor. Ancak arkada dataları toplayan hackerlar var.  Burada saldırgan sizin elektronik posta, sosyal medya ve banka hesap bilgilerini işlem yapmanız halinde ele geçirebiliyor. Mesela siz herhangi bir bankanın sitesine girdiniz. Sizi taklit siteye yönlendiriyor. Bu şekilde inanın çok ama çok sayıda vaka var."

MUTLAKA HTTPS İLE BAŞLAMALI

TÜSODER Genel Sekreteri ve Bilişim Komisyonu Üyesi Kerem Ateş de" İnternete girildiğinde İlk dikkat edilmesi gereken husus, İnternet sayfalarında dolaşırken oturum açılması gereken yerlerde adres çubuğunda girilen adresin 'HTTPS' ile başlaması. HTTPS güvenli İnternet alanı olduğu anlamına gelir. Bunun için de İnternet tarayıcı ayarlarında 'Her zaman HTTPS kullan' seçeneği etkinleştirilmelidir." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.