Vali yardımcısı FETÖ’yü aşk mektubuna gizlemiş

Vali yardımcısı FETÖ’yü aşk mektubuna gizlemiş

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan eski Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu'nun, 1994 yılında eşine yazdığı mektubun ele geçirilmesiyle FETÖ ile bağlantısının ortaya çıktığı iddia edildi.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan eski Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu'nun, 1994 yılında eşine yazdığı mektubun ele geçirilmesiyle FETÖ ile bağlantısının ortaya çıktığı iddia edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan eski Adana Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede yer alan bilgilere göre, şüpheli vali yardımcısının 1994 yılında eşine yazdığı mektup ele geçirildi. İncelemeler sonucunda Ahmet Beyoğlu'nun iller arası düzenlenen istişare toplantıları adı altında örgüt mensubu teröristlerle bir araya gelerek fikir ve bilgi alışverişi yaptığı ve elebaşı Fetullah Gülen tarafından örgüt üyelerine aşılanan düşünceleri benimsediği iddia edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, Ahmet Beyoğlu için "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Beyoğlu'nun FETÖ bağlantılarına ilişkin detaylı bilgiler iddianamede yer aldı. İddianamede, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün FETÖ'ye ilişkin hazırladığı rapora da yer verildi. İddianameye göre Vali Yardımcısı Beyoğlu'nun evinde yapılan aramalarda örgütün yayın organları ve 3 sayfalık belge değerinde doküman ele geçirildi.

ELE BAŞINI "ÇOK SEVDİĞİM BİRİ" OLARAK NİTELEMİŞ

Dökümanlar arasında bulunan mektupta yapılan incelemelerde elebaşı Fetullah Gülen'in aforizmaları ve örgüt üyelerine yüklediği yükümlülükler ve görevlerin bulunduğu iddia edildi. İddianameye göre, Vali Yardımcısı Beyoğlu'nun kaleme aldığı mektupta ele başını "çok sevdiğim biri" olarak nitelendirdiği ortaya çıktı.

Eski Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu, ifadesinde ise örgüt üyesi olmadığını ve örgüte para bağışlamadığını öne sürdü. Mektupta yer alan aforizmaları takvim yapraklarından alıntıladığını ileri süren Beyoğlu, "Bu mektup bir insanın yaklaşık 23 yıl önce nişanlısına yazmış olduğu duygularını ifade eden bir mektuptur. İçerisindeki sevgi duygularını hatıra olarak barındırdığımdan bu mektubu muhafaza ettim. Benim FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile herhangi bir bağlantım yoktur. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum" sözleriyle kendini savundu.

24 sayfalık iddianamenin sonunda Cumhuriyet Savcısı, FETÖ/PDY örgütünün devlet modeline uygun bir paralel örgütlenme ile gizlice başta siyaset, mülkiye, adliye, maliye, askeriye ve emniyet olmak üzere devletin tüm kılcal damarlarına sızma amacını gerçekleştirmeye uygun ve elverişli olarak, şüphelinin mülki idarede vali yardımcısı sıfatıyla görevli olduğunu savundu.

Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu'nun ayrıca sosyal medyada yaptığı beğeni ve paylaşımlarla örgütün baskı eylemlerine yardımcı olarak desteklediği belirtilen iddianame, 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.