Valilere Yönetici Görevlendirme Uyarısı

Valilere Yönetici Görevlendirme Uyarısı

YÖNETİCİ GÖREVLENDİRMELERİNDE OBJEKTİF DAVRANILMASI KONUSUNDA VALİLERE MEKTUP GÖNDERİLDİ.

Bilindiği üzere, Millî Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile birlikte Okul ve Kurum Müdürleri, İl Millî Eğitim Müdürünün teklifi üzerine, Müdür Başyardımcısı ve Yardımcıları ise Okul veya Kurum Müdürünün inhası ve İl Millî Eğitim Müdürünün teklifi üzerine Vali tarafından dört yıllığına görevlendirilecektir.

Bu görevlendirmelerin süre tamamlanmadan sonlandırılması, süresi dolanların yeniden görevlendirilmesi ile bu fıkranın uygulanmasına ilişkin diğer usul ve esaslar ise Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirmelerine ilişkin Yönetmelik hükümleri ile belirlenmiştir.

Bu doğrultuda eğitim kurumlarına valiliklerce yapılacak yönetici görevlendirmelerine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilme Kılavuzunun yayınlaması ile birlikte yönetici görevlendirme süreci tüm ülke genelinde başlatılmıştır.

Valiliklerce yapılacak olan görevlendirmelerde objektif olunması, komisyonların görevlerini yerine getirirken hakkaniyetli davranmalarının sağlanması hususunda tüm valilere Türk Eğitim-Sen olarak mektup gönderdik.

İl Valilerine gönderilen mektup için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.