Van Yeni Okullarına Kavuştu

Van Yeni Okullarına Kavuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erciş'te hayırsever iş adamı Fikret Evyap tarafından yaptırılan ve annesi Tenzile Başbakan Erdoğan'ın adını taşıyan ''Tenzile Ana İlkokulu ve Ortaokulu''nun açılış törenine katıldı.

Başbakan Erdoğan törendeki konuşmasında, daha önce 3 kez Erciş'e geldiğini anımsatarak, bugün de açılış ve konut teslimleri için bulunduğu Erciş'te öğrencileri ve vatandaşları cıvıl cıvıl görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

 

Mevlana'nın ''Dün dünde kaldı can cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım'' dizelerini okuyan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: ''İşte biz, şimdi yeni şeyler söylüyoruz. Şüphesiz ki ölenlerimizle çok büyük acılar yaşadık, Allah onlara rahmet eylesin, Rabbim cennetiyle cemaliyle şehitler sınıfında inşallah onları ödüllendirsin. Biz kadere, planına inanmış insanlarız ve bu planın içerisinde ne varsa amenna deriz. İnanmayanlar da var, ayrı mesele. Van Erciş ile bütün bölge hakikaten 23 Ekim'de o sıkıntıyı yaşamıştı, o gecenin karanlığında biz buradaydık. Geldiğimizde tabii Ercişli kardeşlerimin durumu çok farklıydı ama bugün gözlerinin ışıldadığını görüyorum. Artık geleceğe başka bir umutla bakıyoruz. İnşallah yeni bir dünya inşa ediyoruz. Ercişimiz bunun güzel örneklerinden biri olacak, konutlarıyla, altyapısıyla bu adımlar atıldı. Okullarımızı gördüm mutlu oluyorum.''

 

Başbakan Erdoğan, açılışını yaptığı okulun kendisini ayrıca mutlu ettiğini, farklı duygular içerisine girdiğini belirterek, ''Özellikle Evyap ailesine, Fikret Evyap ağabeyimize huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bana çok ciddi bir sürpriz yaptı ve bu yıkılan okulun yerine inşa ettiği okula annemin adını verdi. Merhum annem artık demek ki Erciş'te de anılacak. Yani kimileri 'Tenzile Ana' dedikleri zaman, bir zamanlar bu ülkede başbakanlık yapmış olan Tayyip Erdoğan'ın annesiydi denilecek. Ruhuna bir Fatiha okunursa o bizim ayrı bir mutluluğumuz olacak. Fikret Evyap ağabeyimiz buna vesile olduğu için kendilerine Allah razı olsun diyorum'' diye konuştu.

 

Açılışı yapılacak 25 okulla Van'ın fiziki imkanlar itibarıyla eğitimde yüksek bir standart yakalayacağını dile getiren Başbakan Erdoğan, ''Van'dan bir şey bekliyoruz. Diyoruz ki üniversite sınavlarında artık Van, ilk sıraları zorlayacak. Tamam mı çocuklar- Kararlıyız'' dedi.

 

Tüm hayırseverlere şükranlarını bildiren Başbakan Erdoğan, vatandaşlara Allah'tan bolluk, bereket, öğrencilere de derslerinde başarılar diledi.

Başbakan Erdoğan daha sonra Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Başbakan Erdoğan Bayraktar, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile açılış kurdelesini kesti.

 

''Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum''

 

Başbakan Erdoğan, kurdele keserken de ''Depremde burada öğretmenlerimizin büyük kısmı adeta birer kahraman, cengaver kesildiler. Onlar da gerek bu enkaz kaldırma çalışmalarında gerek enkaz altında kalanların kurtulması çalışmasında çok büyük gayret saffettiler. Ben, bu noktada öğretmenlerimize de şahsım, milletim adına ayrıca teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

 

Okulda bir derse de katılan Başbakan Erdoğan, akıllı tahta kullanan öğretmen ve öğrencileri izledi. Sınıfta bir öğrencinin isminin Sümeyye olduğunu öğrenen Başbakan Erdoğan, kızı Sümeyye'yi çağırarak, ''İki Sümeyye arasında benim fotoğrafımı çekin'' dedi.

 

Başbakan Erdoğan, okuldan ayrılırken, kendisini bekleyen öğrencilerle de fotoğraf çektirdi.

 

''Hayırseverler tüm Erciş halkının huzurunda 61 okulun da taahhüdünü verdi''

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de Erciş ve Van'da depremden sonra bin 15 dersliğin kullanılamaz hale geldiğini belirterek, bu derslikler yerine hayırseverlerin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve İl Özel İdaresi'nin 2 bin 69 yeni derslik planladığını söyledi.

 

Van ve Erciş'te bugün açılışı yapılan okulların dışında, hayırseverlerin tüm Erciş halkının huzurunda 61 okulun da taahhüdünü verdiğini belirten Bakan Dinçer, hayırseverlere teşekkür etti.

 

Bakan Dinçer, okullardan 30'unun temelinin atıldığını ve yarısının tamamlandığını, diğerlerinin de kısa zamanda tamamlanacağını bildirdi.

Bazı okulların yapımının ihale aşamasında olduğunu ve kız, erkek öğrenci yurtları hazırladıklarını anlatan Bakan Dinçer, bu süreç tamamlandığında Van'ın eğitim altyapısıyla ilgili sorunun çözüleceğini söyledi.

 

''Büyük hizmetler yapmış bir evlat yetiştiren annenin ismini taşıyor''

 

Okulun yapımını üstlenen Evyap ailesi adına konuşan Mehmet Evyap da bir yılda Van'ın yeniden ayağa kalktığına şahit olduklarını belirterek, Başbakan Erdoğan ve ekibinin kararlılıkla Van'daki çalışmaların arkasında durduğunu söyledi.

 

''Bütün hayırseverler adına Başbakanımıza bir kere de biz teşekkür etmek istiyoruz'' diyen Evyap, Tenzile Ana İlkokulu ve Ortaokulu'nun, Türkiye'ye ve Türk milletine büyük hizmetler yapmış bir evlat yetiştiren annenin ismini taşıdığını, bu okuldan mezun olacakların da vatana, millete önmeli hizmetler yapmasını temenni etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.