Vatandaş devlete değil devlet vatandaşa gidecek

Vatandaş devlete değil devlet vatandaşa gidecek

Hükümetin sağladığı sosyal yardımlarda, ihtiyaç sahibi vatandaşların devlete başvurması yerine devletin onların ayağına gideceği dönem başlıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından "Vaka Yönetim Sistemi" adı verilen bu modelle, tüm kamu kurumları ihtiyaç sahibi vatandaşların başvurmasını beklemeden, onlara ulaşabilecek. Çocuğu askerde olan, terörün mağdur ettiği, evi olmayan veya onarıma ihtiyacı olan, engelli vatandaşlar, istismar, şiddet mağduru kadın ve çocukların tamamı bu sistem ile yakından takip edilecek. Uzun süredir hazırlıkları sürdürülen "Vaka Yönetim Sistemi" projesi ile sosyal riskler önceden tespit edilip, ilgili kurumlar tarafından müdahale edilebilmesi amaçlanıyor. Bakanlık, yapılan sosyal incelemeler doğrultusunda ailelerin yaşadığı yoksulluk, şiddet, istismar ve diğer mağduriyetlerin tespit edilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. İlgili kamu kurumlarının dezavantajlı vatandaşlara sağladığı hizmetlerin takibi noktasında altyapı çalışması tamamlanırken, kurumların ailelerle sağlayacağı iletişimin "E-Devlet" üzerinden yapılması düşünülüyor.

 

İL İL ANALİZ YAPILDI

Sistemin altyapısını tamamlayan bakanlık, sosyal hizmetlere, iş imkanı yaratacak faaliyetlere, sağlık, eğitim ve diğer kamusal hizmetlere yönelik il il ihtiyaç analizlerini yaparak raporladı. Bu yıl içerisinde ise ihtiyaç sahibi vatandaşlar tespit edilerek kamu kurumlarının hanelere yönlendirilmesi sağlanacak. İlk olarak Aile Bakanlığı 'na bağlı il müdürlükleri bu sisteme entegre olacak.

 
Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.