Vay Delikanlı Öğretmenim Vay

Vay Delikanlı Öğretmenim Vay

Ülke olarak gündemimizde sürekli öğretmen var. Tüm öğretmenlerimiz başarının asıl unsuruyken, bazı yazılı ve görsel medya tarafından her seferinde başarısızlığın asıl kaynağı ilan ediliyorlar. Yine de sağ olsunlar, onlar öğretmenlerin değerini düşürmeye..

Ülke olarak gündemimizde sürekli öğretmen var. Tüm öğretmenlerimiz başarının asıl unsuruyken, bazı yazılı ve görsel medya tarafından her seferinde başarısızlığın asıl kaynağı ilan ediliyorlar. Yine de sağ olsunlar, onlar öğretmenlerin değerini düşürmeye çalıştıkça, bizim gibi öğretmen sevdalısı isimler, öğretmenlerimizi her zaman yüceltmeye devam edecekler.

Onlar için öğrenci ve veli sorunları o kadar önemli ki; neredeyse öğrenciyle sorun yaşayan öğretmenlerimizi magazin programlarında yayınlayacaklar. Yakında birinci sınıf öğrencilerinin okula uyum sağlayamamalarını da öğretmenlere bağlarlarsa şaşırmayalım. Eğitim meselelerini konuşmak için televizyonlara çıkardıkları, teorik olarak çok bilen ama okul ortamında hiç bulunmamış eğitim uzmanlarından da artık sıkıldık. Uzman diye televizyonlara çıkarttıklarının anlattığı eğitim sistemlerinin ülkemiz de bir karşılığı olmadığı için bu uzmanların vatandaşların kafasını karıştırmasına da gerek yok.

Medyamız, okullarda oluşan öğrenci ya da veli aleyhine gelişen olaylarda oldukça hassas davranırken, öğretmen aleyhine gelişen her olayda üç maymunu oynuyor. Bir de kılıf uydurmuşlar ki sormayın gitsin, öğretmene ve okul idaresine saldıran velileri, öğrencileri, psikolojileri bozulmasın diye haber yapmıyorlarmış. Bunlar gibi sorunlu tiplerin öğretmenler başta olmak üzere eğitim sisteminin psikolojisini darmadağın ettiklerini bir türlü anlamıyorlar. İki tane psikolojisi bozuğun tekrardan psikolojisi bozulmasın diye tüm eğitim camiasının psikolojisini bozduklarının farkında değiller.

Yayınlanmadıkları ve farkında olmadıkları eğitim ile ilgili daha birçok sorun var. Okul idaresinin bile çözebileceği basit sorunları Türkiye gündemine taşırken, asıl öğretmen sorunlarını es geçebiliyorlar. Onlar için önemsiz fakat öğretmenlerimiz için önemli olan sorunlardan bazılarını söyleyelim de belki bir gün öğretmen sorunlarıyla ilgili haber sayılarını çoğaltır ve yayınlarlar. Çok araştırmalarına gerek yok, yayınlayacaklarından bazılarını aşağıda belirttim. Her nerde isterlerse de anlatarak yardımcı olabilirim. Yardımcı olalım ki;

- Öğretmenlerimizin başlıca sorununun toplumda yok edilmeye çalışılan mesleki itibarlarını geri kazanmak olduğunu tüm vatandaşlar anlasın.

- Televizyonlara çıkarttıkları çoğu eğitim uzmanının eğitim adına hiç bir şeyin farkında olmadığını tüm vatandaşlar görsün.

- Öğretmenlerin sınıfta verdikleri ahlaki değerleri akşam televizyon dizileriyle nasıl bozduklarını tüm vatandaşlar anlasın.

- Okulu yolgeçen hanına çeviren psikopat velilerin, okul basıp öğretmenleri taciz etmelerini ve bu tacizden tüm çocuklarımızın etkilendiğini tüm vatandaşlarımız görsün.

- Okul idarecilerinin tüm maddi yokluklara rağmen okulları için nasıl mücadele ettiklerini tüm vatandaşlarımız anlasın.

- Her yıl değişen sınav sistemi ve bir temele oturtulamayan eğitim sisteminin ortaya çıkardığı başarısızlıkların öğretmenlerle alakası olmadığını tüm vatandaşlarımız görsün.

- Devlette öğretmen olabilmek için Atama Bekleyen dört yüz bin üzerinde ki öğretmen adayının, atanmak uğruna nasıl bir psikolojiyle sınava girdiklerini ve tam atandım derken, mülakatta verilen puanlarla nasıl umutlarının yıkıldığını tüm vatandaşlarımız anlasın.

- Sözleşmeli Öğretmen olarak atanan öğretmenlerimizin atandıkları yerde altı yıl çakılı kalmalarını ve bu da yetmezmiş gibi bir de ailelerinden ayrı kalmalarını tüm vatandaşlarımız görsün.

- Sınıflar da kadrolu öğretmen yerine çalışan, asgari ücret dahi alamayan ve çoğu veli tarafından öğretmen sayılmayan ücretli öğretmenlerimizin bu durumunu tüm vatandaşlarımız anlasın.

- Aynı mesleki eğitim almış kişilerin öğretmenler odasında nasıl kadrolu, sözleşmeli, ücretli öğretmen diye bölündüğünü tüm vatandaşlarımız anlasın.

- Suriyeli öğrencilerin Türk Eğitim Sistemine entegrasyonunu sağlamak için (PİCTES) proje kapsamında alınan öğretmenlerimizin proje bittikten sonra kadro verilmezse nasıl işsiz güçsüz ortada kalacaklarını tüm vatandaşlarımız görsün.

- Öğretim elemanı yetiştirme programı kapsamında üniversitelere alınan (ÖYP) araştırma görevlisi arkadaşlarımızın kadrolarının aniden uçup gittiğini ve bilim çalışmaları yapmak yerine ekmek davasına düştüğünü tüm vatandaşlarımız görsün.

Siz her ne kadar öğretmeni toplum gözünde düşürmeye çalışsanız da biz öğretmenlerimizin değerini bilerek yüceltmeye devam edeceğiz. Şunu biliniz ki geçmişte ve gelecekte saygı duyduğunuz ve duyacağınız bütün insanları öğretmenler yetiştirmiştir ve yetiştirecektir. Öğretmenler bir milletin asaletinin göstergesidir. Her yerde bunu söyleyeceğiz ve bundan vazgeçmeyeceğiz. Çünkü fırtınalara yön veren kelebeklerin kanat çırpışıdır.

Saygılarımla…

DİLEKÇİ Ufuk

Twitter : dilekciufuk

Gmail: ufukdilekci@gmail.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.