Veliler öğrencilerle ders çalışacak

Veliler öğrencilerle ders çalışacak

Adıyaman'ın Besni ilçesinde Milli Müdürlüğünce havaların ısınmasıyla sınavlara girecek öğrencilerin motivasyonlarının düşmemesi için "Ülkem İçin 1 Saat" projesi başlatıldı.

Proje ile öğrencilerin, veli, öğretmen, idareci işbirliğinde günde bir saat beraber ders çalışarak, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesi rehavete kapılmaması ve motive olmaları amaçlanıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, havaların ısınması ve sınavın yaklaşması nedeniyle eğitim performansının düşmesini engellemek için veli, öğretmen, idareci ve öğrencilerin eğitime olan konsantrasyonunu en üst seviyede tutmak istediklerini söyledi.

Ülke genelinde iklim şartları gereği havaların ısınıp doğanın canlanmasına bağlı olarak "insan vücudununda canlandığını" belirten Turaç, buna bağlı olarak öğrencilerin ilgisinin gezmeye ve eğlenmeye yöneldiğini ifade etti.

Bu durumun da öğrencilerin sınav için hazırlandıkları 8 aylık performansın son dönemlerde zafiyete uğramasana neden olduğunu vurgulayan Turaç, "Ülkem İçin 1 Saat" projesiyle bu olumsuzluğun önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Ailelerin çocukları için bir saatlerini ayırarak, onlarla beraber kitap okumalarını, soru çözmelerini hatta ders çalışmalarını öneren Turaç, şöyle konuştu:

"Aileler birlikte yaşıyor ama birçoğu çocuğundan, çocuklar da anne babalarından habersiz. Günlük yaşamımızda her şeye zaman ayırıyoruz, işimize, arkadaşlarımıza, internete fakat akşam eve geldiğimizde çocuklarımıza zaman ayırmıyoruz. Proje çerçevesinde ailelerden, akşam saat 20.00-21.00 arasında televizyonsuz, internetsiz ve misafirsiz, sadece çocuklarına zaman ayırıp onlarla beraber kitap okumak ve sohbet etmek gibi etkinlikler gerçekleştirmelerini istiyoruz"

www.sabah.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.