Velilere Üstün Zekalı Öğrenci Hatırlatması

Velilere Üstün Zekalı Öğrenci Hatırlatması

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 2014 yılı üstün zekalıları ve özel yeteneklileri belirleme takvimine göre bu hafta sonunda ilk aşama olarak grup testleri yapılacak.

Bu hafta sonu grup testleri yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 2014 yılı üstün zekalıları ve özel yeteneklileri belirleme takvimine göre  bu hafta sonunda  ilk aşama olarak grup testleri yapılacak.

4. sınıf öğretmenleri ve velileri tarafından önerilen öğrencilere yönelik test uygulamaları bütün Türkiye’de eş zamanlı olarak 19-20 Nisan 2014 tarihlerinde yapılacak.

Üstün yetenekli öğrencilerimizin belirlenmesi açısından çok önemli olan bu testlerden geçer not alan öğrenciler için daha sonra haziran ve temmuz aylarında Rehberlik ve Araştırma Merkezleri tarafından zeka testleri uygulanacak ve öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda destek eğitimi almaları sağlanacak.

Ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan bu öğrencilerimiz eğitim sisteminin dişlileri arasında kaybolmalarını önlemek açısından çok önemli olan bu testlere katılacak öğrencilerimize başarılar diliyor ve velilerine bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Unutmayalım ki çocuklarımız üstün zekalı olsun ya da olmasın hepsinin mutlaka özel bir yeteneği vardır.

Yeter ki bu yeteneği ortaya çıkarmak üzere bir fırsat verilsin.

Saygılarımla.

Mücahit Türkoğlu

Eğitim Danışmanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.