Vergi Dilimi Düzenlemesi Öğretmen Maaşını Eritecek!

Vergi Dilimi Düzenlemesi Öğretmen Maaşını Eritecek!

Özgür Eğitim Sen yönetimi öğretmenleri de etkileyen vergi düzenlemesinde 3. vergi diliminin değil, 4. vergi diliminin artırılması gerektiğini belirtti.

Özgür Eğitim Sen yönetimi, yeni vergi düzenlemesinin de öğretmenleri de etkileyeceğini açıkladı.

Hali hazırdaki uygulamada, ilk vergi dilimi 13 bin liraya kadar matrah için yüzde 15, 13 ila 30 bin liraya kadar matrah için yüzde 20, 30 bin ila 70 bin liraya kadar matrah için ise yüzde 27 vergi oranı uygulanmaktadır.

Hükümetin TBMM'ye sunduğu tasarıya göre, 3. vergi dilimindeki matraha uygulanan yüzde 27 oranı yüzde 30'a çıkarılmaktadır.

DÜZENLEME ÖĞRETMENLERİ DE ETKİLİYOR

Bir açıklama yapan Özgür Eğitim Sen, Maaşı ve ek dersi ile bir öğretmen Nisan ayında yüzde 20'lik dilime girdiğini, Ağustos ayı itibariyle de yüzde 30'luk dilime girdiğine dikkat çekerek "Yılın son dört ayında eskiye göre % 3 daha fazla olan bu kesinti öğretmene 477 TL'ye mal oluyor. Yetiştirme kursu da veriyorsa % 3 artışın maliyeti 630 TL'ye çıkıyor. Hesap bu kadar açık ve net olarak ortada. Orta sınıf arabası olan bir memur en fazla 100-150 TL. civarı MTV farkı öderken vergi diliminin 3 puanlık artışından 630 TL kayba uğruyor. Bu çok acımasızca bir uygulama olduğu kadar çok kurnazca da bir hamledir. Yarın MTV zammında revizyona gidiyoruz, zammı düşürüyoruz, kapsamını daraltıyoruz deyip milletin tepkisini dindirecekler fakat % 3'lük vergi dilimi artışı kalıcı bir şekilde maaşları eritmeye devam edecek." dedi.

DÜZENLEME GELİRİNE GÖRE VERGİ ANLAYIŞINA AYKIRI!

Yapılan düzenlemenin gelire göre vergi anlayışına da aykırı olduğunu belirten Özgür Eğitim Sen, "Hükümetin yüzde 35 olan 4. Kademe vergi dilimini değil de 27 olan 3. Kademeyi yükseltmiş olması geliri yüksek memurun korunup kollandığının göstergesi olmuştur. Ayrıca 3. Kademenin 30'a yükseltilmesiyle üst gelir grubuyla alt ve orta gelir grubu arasındaki vergi dilim farkını %8'den % 5'e düşürmüşlerdir. Böylece maalesef gelirine göre vergi anlayışı da, vergi adaleti ilkesi de berhava olmuştur." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.