Whatsapp'da kriptolu mesajlaşma devri başladı

Whatsapp'da kriptolu mesajlaşma devri başladı

WhatsApp yeni geliştiriği güvenlik sistemi ile kullanıcılar arasındaki görüşmeleri kriptolu bir şekilde şifreleyerek güvenlik altına aldı.

Son dönemlerde artan güvenlik sıkıntıları ve meşhur FBI & Apple davası üzerine WhatsApp özel bir güvenlik sistemi geliştirdi. Aslında görünürde bir değişiklik olmasa da iki kişi ya da grup arasındaki mesajlaşmalarınız uçtan uca şifrelenerek korunuyor. Open Whisper Systems ile ortaklaşa geliştirilen sistem ile mesajlarınız artık sadece sizin ve mesajlaştığınız kişinin dışında başka kimse tarafından okunamayacak anlamına geliyor.

Yani sizin WhatsApp mesajlarınız konuşan kilşiler dışında artık kimse tarafından, hatta WhatsApp tarafından bile erişilemeyecek. İster havadan sudan konuşun, isterseniz devlet sırrını paylaşıyor olun bu bilgileri sizler dışında kimse göremiyor.

Yani devletler, hacker dediğimiz internet korsanları ve hatta WhatsApp'ın kendisi bile sizin mesajlarınızı okumak için sizin telefonunuza ihtiyacı olacak. 3. parti yazılımlar veya herhangi biri sizin mesajlarınıza ulaştığında şöyle bir durum çıkacak;

Eğer bu kriptolu mesajlaşma durumuna önem veriyorsanız bir kontrol mekanizması da mevcut. Dilerseniz o sarı baloncuğa tıklayıp "Doğrula" diyerek, ya da WhatsApp kişilerinden kontrol etmek istediğiniz kişinin profiline tıklayıp "Şifreleme" yazan bölüme tıklayarak çıkan barkodu arkadaşınıza taratabilir, ya da barkodun altında çıkan uzun kodu kıyaslayabilirsiniz. Eğer bu bilgiler eşleşiyorsa WhatsApp mesajlarınız güvende demektir.

WhatsApp'ın bu özelliği şu an için sadece Android ve iOS kullanıcıları arasında son sürümü kullananlar için geçerlidir. Eğer WhatsApp'ı kullanmıyor ve ya bu şifreleme ile güvenli bir mesajlaşma tecrübesi yaşamak istiyorsanız aşağıdaki bağlantılardan WhatsApp'ı indirebilir, güncelleyebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.