Work and Travel Programına Rağbet Her Geçen Yıl Daha da Artıyor

Work and Travel Programına Rağbet Her Geçen Yıl Daha da Artıyor

Üniversite öğrencilerinin rağbet gösterdiği ve yıllardır her yaz Amerika’ya hem çalışmak hem de gezmek için gittikleri bir program var; bu programın adı Work and Travel.

Üniversite öğrencilerinin rağbet gösterdiği ve yıllardır her yaz Amerika’ya hem çalışmak hem de gezmek için gittikleri bir program var; bu programın adı Work and Travel.

Üniversiteli öğrencilerin hem çalışmasına hem de gezmesine olanak veren ve kültürel değişim programları kategorisi adı altında faaliyet gösteren Work and Travel programına her sene binlerce öğrenci talep gösteriyor. Yıllar geçtikçe daha da fazla talep alan bu programı akredite olmuş Türkiye içinden 20 civarı firma organize ediyor. Programa kabullerin her sene Ağustos – Eylül aylarında başladığı ve genellikle kontejanların dolmasıyla Şubat-Mart aylarına kadar devam ettiği belirtiliyor. Kayıtların kapanma tarihi o sene içerisindeki taleplere göre değişkenlik gösteriyor zira programa kabuller Amerikan Dışişleri Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Sponsor Firma olarak adlandırılan Amerikalı firmaların Türk firmalara verdiği kontejan sayısına göre belirleniyor.

Konuyla ilgili röportaj yaptığımız sektörün önde gelen firmalarından WestLine International Uluslararası Eğitim Danışmanlığı yetkilileri 2018 Work and Travel sezonu için kayıtların 2017 Temmuz ayından beri başladığını ancak Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize krizi nedeniyle bir – iki ay boyunca yavaşladığını sonrasında krizin çözülmesiyle birlikte talep patlaması yaşadıklarını ilettiler. Birden bire artan talep nedeniyle geçen sezon alınan kayıt sayılarını yakaladıklarını ve hatta şu anki mevcut durumda daha fazla kayıtlı öğrencilerinin olduğunu bu nedenle 24 Şubat 2018 tarihinde yapılmak üzere bir fuar organize ettiklerini açıkladılar. Fuar organizasyonu için Amerika’lı işveren, sponsor ve işveren temsilcilerinin WestLine International sponsorluğunda Türkiye’ye geleceklerini ve programa katılacak öğrencilerle yüz yüze bir mülakat gerçekleştirerek işe alımları tamamlayacaklarını bildirdiler. Firma, hali hazırda şu ana kadarki tüm öğrencilerini Amerika içindeki bir işyerine yerleştirdiklerini ve taleplerin artmasıyla artan kayıtlı öğrencilerini de ilgili fuar organizasyonu ile uygun iş pozisyonlarına yerleştirmeyi planladığını iletiyor.

Firma yetkilileri ayrıca programa katılacak tüm öğrencilerin Work and Travel programı için başvuru yaptıkları Work and Travel Şirketleri’nin Amerikan Konsolosluğu’nca akredite olup olmadıklarını kontrol etmelerini tavsiye ediyor ve ilgili kayıt alma yetkisine sahip firmaların listesine konsolosluk web adresinden ulaşabileceklerini bildiriyorlar. WestLine Uluslararası Eğitim Danışmanlığı’nın organize ettiği programlar arasında Work and Travel, Yurtdışı Dil Eğitimi, Yurtdışı Yaz Okulları, Yurtdışı Üniversite Yerleştirmeleri gibi programlar bulunuyor. Firma aynı zamanda profesyonel vize danışmanlığı hizmetini de müşterilerine sunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.