YALANLARINIZA BİR SON VERİN

YALANLARINIZA BİR SON VERİN

YALANLARINIZA BİR SON VERİN

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Dört Dörtlük Yalanın belgesi diye bir belgeyi reklam olarak pek çok internet sitesinde yayınlatmaktadır. Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun Toplantı sonunda imzaladığı bu belgeye dayanarak Türkiye Kamu Sen ve diğer sendikaları yalancılıkla suçlamaktadır.

Kamu oyunun bilmesi gereken en önemli durum, memurlara 2012 yılı için 4+4, 2013 yılıiçin ise 3+3 zam teklifinin 29 Mayıs 2012 saat 18:00 sularında oylandığıdır. Bizim iddiamız, bu oylamada Memur Sen’in akademisyen üyesi Doç. Dr. Aydın Başbuğu’un, teklif edilen zammı, kabul ya da red ettiği hakkındadır. Bu oylamada Aydın Başbuğ kabul oyu vermiş ve 4+4 zam teklifi Memur Sen’in Akademisyen üyesi Aydın Başbuğ’un da kabul oyu ile 7 oyla kabul edilmiştir.

Aydın Başbuğ memurlar.net’e yaptığı açıklamada “Bir iyiniyet göstergesi olarak 4+4 zam teklifine kabul oyu verdiğini açıklamıştır. Bu durum sendikamız tarafından basına duyurulmuş, internet sitelerinde haber olarak yayınlanmıştır. Gelen tepkiler üzerine, Memur Sen’in akademisyen hakem kurulu üyesi Doç. Dr. Aydın Başbuğ 30 Mayıs 2012 gece 01:30’da dilekçe vererek, kabul oyu verdiği saatten yaklaşık 7.5 saat sonra, kabul oyunu geri çekmek istediğini belirtmiş ve toplantı sonuç tutanağını şerhli olarak imzalamıştır.

Aydın Başbuğ’un kabul oyu verdikten 7.5 saat sonra şerh koyması neyi değiştirmiştir, 4+4 zammı 7’ye 4 olarak geçmiştir.

Burada dikkat edilmesi gereken, Aydın Başbuğ’un kabul oyu vermesi, sonra şerh koymasıdeğildir. Buna karar verecek olan Aydın Başbuğ’dur. Kendi hür iradesi ile karar verme hakkına sahiptir ve bunu yapmıştır. Ancak, bu olayın basına düşmesi sonucunda Memur Sen’in telaşı ve bu telaşla yaşanmış bir olayı, hatta, ilgili akademisyenin BEN KABUL OYU VERDİM açıklamasına rağmen, kamuoyunu yanlışbilgilendirmesidir.

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 30 Mayıs 2012 tarihinde saat 10:30’da yapmışolduğu açıklamada AYDIN BAŞBUĞ EVET OYU VERMİŞTİR DİYE AÇIKLAYAN KAMU SEN VE DİĞER SENDİKALARI YALANCILIKLA SUÇLAMIŞTIR. Ahmet Gündoğdu saat 10:30’da bu yalanlamayı yaparken, memurlar.net saat 12:49’da Aydın Başbuğ’la görüşmüş, bu görüşmede Doç. Dr. Aydın Başbuğ, dürüstçe, 4+4 zam teklifine BİR İYİNİYET GÖSTERGESİ OLARAK KABUL OYU VERDİĞİNİ açıklamıştır.

Bundan sonra, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen tarafından yapılması gereken, en azından sessiz kalmak veya Aydın Başbuğ’un kendi iradesi ile kabul oyu verdiğini, kendilerinin bunu kabul etmediklerini açıklamak olmalıydı. Ama, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen, tam tersini yaparak, neredeyse, tüm internet sitelerine, hem de açılış reklamı olarak Kamu Sen ve diğer sendikaları yalanlayan reklamı koydu, hatta, akademisyen üyenin açıklamasının yer aldığı memurlar.net net sitesine de aynı reklamı verdi. Aynı reklam hem kendi sitelerinde hem de diğer sitelerde, olayın, tartışma götürmez şekilde ortaya çıkmış olmasına rağmen, bugün aynı sitelerde yayınlanmaya dvam etmektedir. Utanmazlığın da bir sınırı olmalıdır ama bunlarda, hiç bir sınır kalmadığı da görülmektedir.

Yalan olduğu çok açık olmasına rağmen, bu anlamsız reklam ne anlama gelmektedir. Bize göre, bu reklamın hala yayınlanıyor olması, hem halkımıza hem de kamu çalışanlarına hakarettir. Öncelikle de, sorulara cevap veremeyen, bu yalandan rahatsız olan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen üyelerine yönelik bir hakarettir. Kamu çalışanlarını düşünemeyen, yanlış yönlendirilebilecek bir kitle olarak görmek anlamındadır.

Atalar,“Yalandan bina olmaz.” Demiş. Biz de yalandan beslenenlerin hakimiyeti uzun sürmez, yalan er veya geç açığa çıkar diyoruz. Genel Başkanımız İsmail Koncuk,“Bizim söylediğimiz yalan çıkarsa, ben, hemen bugün Kamu Sen Genel Başkanlığından istifa edeceğim, sizin söylediğiniz yalan çıkarsa, istifa edebilecek misiniz Sayın Gündoğdu?” diye sormuştu. Allah kimseyi bu kadar zor duruma düşürmesin, Allah yalandan beslenenleri ıslah etsin, diyoruz.

TÜRKİYE KAMU-SEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.