Yalçın: Geleceğimiz Kadın ve Gençlik Örgütlenmesinde

Yalçın: Geleceğimiz Kadın ve Gençlik Örgütlenmesinde

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Diyarbakır il divanına katıldı. Yalçın, burada yaptığı konuşmada “Kadın teşkilatımızın ve gençlik teşkilatımızı daha aktif hale getirmeliyiz. Çünkü geleceği kadınların eliyle, gençlerin dinamizmi ve ufkuyla inşa edebili

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Diyarbakır’daki temasları kapsamında Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilciliğinin aylık il divan toplantısına katıldı. Diyarbakır Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen divan toplantısına Memur-Sen’e bağlı sendikaların il temsilcileri katıldı.

Divan toplantısında konuşan Yalçın, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu ve Genç Memur-Sen’in daha aktif hale getirilmesi ve teşkilatların buna ehemmiyet göstermesini istedi. Yalçın, “Geleceğimiz kadın ve gençlik örgütlenmesinde. Kadın teşkilatımızın ve gençlik teşkilatımızı daha aktif hale getirmeliyiz. Çünkü geleceği kadınların eliyle, gençlerin dinamizmi ve ufkuyla inşa edebiliriz” dedi.

Yalçın, sivil toplumda kadın örgütlenmesinin önemine vurgu yaparak “Nerede bir atılım ve gelişme varsa orada kadınları görüyorsunuz. Teşkilatlarımız kadınların daha aktif rol alabileceği bir zemini oluşturmalı. Bu sayede yeni atılımlar hızlıca gelecektir” şeklinde konuştu.

Gençlik teşkilatının da dinamizmi ile Memur-Sen için önemli oluşumlardan biri olduğunu belirten Yalçın, “Gençlerin enerjisine, gelecek öngörüsü ve heyecanına ihtiyacımız var. Mücadele, enerji ve dirayet ile yapılır bu nedenle gençlerimiz de aktif bir şekilde bu mücadelede yer almalıdır” ifadelerini kullandı.diyarbakirildYalçın: Haritalar Yeniden Çiziliyor

“Şimdi; etnisite üzerinden toplumları parçalamak için son yarım asır boyunca ektiği tohumların meyvelerini toplamak için ellerini ovuşturuyor. Böl parçala yut stratejisi bunun adı. Coğrafyalar etnik yapılara göre bölünecek, ardından sömürü düzeni yeni bir aşamaya geçecek” şeklinde konuştu.

Coğrafyamızın yeniden şekillendirilmeye çalışıldığının altını çizen Yalçın, “Geçen yüzyıl İngilizlerin çizdiği haritalara bakın… Bugünleri hedefleyen fay hatlarıyla dolu. Geçen yüzyıl çizilen haritalar, kapitalist enternasyonelin başında bulunan İngiliz çıkarlarına uygundu. Şimdi ise, Amerika’nın çıkarlarına uygun hale getirilmek isteniyor. Ama yağma yok, ümmet olarak biz bu oyunu bozacağız” ifadelerini kullandı.

Memiş: Bu Mücadelede Yer Almaktan Onur Duyuyoruz

Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Yunus Memiş ise yaptığı konuşmada Diyarbakır’daki çalışmalar hakkında bilgi verdi, planlarını anlattı. Memiş, Diyarbakır teşkilatının Memur-Sen’in emek ve adalet mücadelesinde birlikte saf tutmanın onurunu yaşadığını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.