Yalçın: Hak-İş, Sendikacılığımızın Vesilesidir

Yalçın: Hak-İş, Sendikacılığımızın Vesilesidir

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Hizmet-İş Sendikası'nın 38. Kuruluş Yıldönümü Programı'nda yaptığı konuşma

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Hizmet-İş Sendikası'nın 38. Kuruluş Yıldönümü Programı'nda yaptığı konuşmada, "Esnafın camı ile sorunu olmayan, milletin arabasını darp etmeyen ve kaldırımın taşını sökmeyen sendikacılık, Vandalizm, anarşi ve şiddet anlayışıyla sendikacılık yapanların pabucunu dama attı. 14 Şubat 1992'de kurulan Eğitim-Bir-Sen'imizin ilk bürosu Hizmet-İş'in eski bürosudur. Hak-İş ailesi bizim sendikacılığımızın vesilesidir" dedi.

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası’nın 38. Kuruluş Yıldönümü programı yoğun katılımla Ankara’da yapıldı. Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın, burada yaptığı konuşmada, “Memur-Sen ailesinin sendikacılıktaki besmelesi olan Eğitim-Bir-Sen’imizin kuruluşuna ait ilk toplantı 24 Ocak 1992’de Hak-İş’te yapılmıştır. 24 Ocak 1979’da kurulan Hizmet-İş Sendikası ise kuruluş aşamamızda en fazla yüreklendiren ve destekleyen kuruluştur. 14 Şubat 1992’de kurulan Eğitim-Bir-Sen’imizin ilk bürosu Hizmet-İş’in eski bürosudur. Hak-İş ailesi bizim sendikacılığımızın vesilesidir. Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın aynı zamanda talebesi olan Milletvekili ve Hizmet-İş’in Onursal Genel Başkanı Sayın Hüseyin Tanrıverdi’nin sendikamızın kuruluş aşamasındaki zorlukların aşılmasındaki payını asla unutamayız” şeklinde konuştu.

VANDAL SENDİKACILIĞA DUR DEDİK

“Esnafın camı ile sorunu olmayan, milletin arabasını darp etmeyen ve kaldırımın taşını sökmeyen sendikacılığın, Vandalizm, anarşi ve şiddet anlayışıyla sendikacılık yapanların pabucunu dama attı” diyen Yalçın, şu şekilde konuştu: “Hak aramanın başkasının hakkını gasp etmeden ve haddini aşmadan yapılabileceğini, erdemli bir uğraş olduğunu düşünenler bu ülkede sendikacılığı sevimli hale getirdiler. Kuruluşunda cesaret ve omuz verdiğiniz kamu görevlileri sendikacılığı bu gün kazanımlarıyla ülkenin önünü açmaya devam ediyor” dedi.

CUMA NAMAZI İZNİ AMEL DEFTERİNİZİ AÇIK TUTACAK

Müslümanların Cuma günü mesai düzenlemelerindeki yanlışlıklar dolayısıyla ‘Cuma Namazı’na gidememesi gibi bir garabetin Memur-Sen’in Toplu Sözleşeme kazanımıyla ortadan kalktığını hatırlatan Yalçın, “Cuma iznini 30 yıl önce iş yeri sözleşmesine yazarak çıkış arayan Hizmet-İş’in devamını Memur-Sen, 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde getirdi. Başbakanlık Genelgesi Memur-Sen’in Toplu sözleşme kazanımı hayata geçmiş oldu. Kamu görevlilerinin mesai sınırlaması dolayısıyla farz ibadeti yapamamasının önündeki engeli aşıldı. Hayırlı işlere imza atmaya devam eden Memur-Sen’in kazanımları Hak-İş ailesinin amel defterini açık tutmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Onursal Başkanı ve TBMM İdari Amiri Ahmet Gündoğdu, Hizmet-İş Kurucu ve Onursal Genel Başkanı AK Parti Eski Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Ak Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler, Prof. Dr. Vedat Bilgin, Aydın Ünal, Jülide Sarıeroğlu, Av. Ali Özkaya, Ayşe Keşir, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Büyük Birlik Partisi Merkez Karar Üyesi Ali Kolbaşı, HAK-İŞ'e bağlı sendikaların genel başkan ve yönetim kurulu üyeleri, HAK-İş Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcıları Halil Özdemir, Celal Yıldız, Mehmet Keskin; Genel Sekreter Ali Rıza Yılmaz; Genel Denetleme ve Genel Disiplin Kurulu üyeleri; Genel Sekreter Yardımcıları; Şube, İl ve Bölge Başkanları; Genel Başkan Danışmanları; Kadın, Gençlik, Kültür-Sanat ve Engelliler komiteleri merkez, şube ve il başkanlıkları görevli başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.