Yalçın: Kamu FETÖ'den Temizlenmeli, Masumlara...

Yalçın: Kamu FETÖ'den Temizlenmeli, Masumlara...

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, A Haber'de "Söz Teması" Programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, A Haber'de "Söz Teması" Programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

15 Temmuz gecesi milletin sokağa çıkarak, cuntacılara tarihi bir ders verdiğini ifade eden Memur-Sen genel Başkanı Ali Yalçın, “Darbeci FETÖ'cüleri millet diz çöktürdü. Bu destansı duruş ile tarih yeniden yazıldı. Millet, devlet, sivil toplum kuruluşları darbeye karşı dik durdu, cuntacıların hain planını bertaraf etti. Şimdi kamu FETÖ'den tamamen temizlenmeli, yeni mağduriyetlere fırsat verilmemeli, masumlara görevi iade edilmeli” diye konuştu.

EMPERYALİZMİN MAŞASI TERÖR ÖRGÜTLERİ

Emperyalizmin, bölgeyi yeniden şekillendirme amacında olduğunu, bunun için ise terör örgütlerini kullandığını dile getiren Yalçın, “Emperyalistler terör örgütleri eliyle savaş sürdürmektedir. DAİŞ, PYD/PKK ve FETÖ birlikte hareket ediyor. Terör koalisyonu emperyalizme hizmet ediyor. 15 Temmuz sonrası yapılan terör faaliyetleri, bu üç örgütün aynı amacı güttükleri, aynı stratejinin bir parçası olduğunu göstermektedir” dedi.

FETÖ İNSAN KAYNAĞINI EĞİTİMDEN SAĞLADI

FETÖ’nün insan kaynağını eğitim alanından devşirdiğini belirten Yalçın, “FETÖ, çocukların bilincini çalıp, mankurtlaştırdı. Dershanelerin kapatılması gündeme geldi Gezi olayları başladı. Mesele dershane değil küresel operasyonun, ihanetin işaretiydi. Biz biliyoruz ki FETÖ gücünü halktan almıyor, alamaz. FETÖ’nün insan kaynağı devşirdiği yer eğitimdi, bunun için dershanelerin kapatılmasına şiddetle karşı çıktılar. Unutmayalım ki, 28 Şubat'da FETÖ ile Çevik Bir, birlikte hareket etti. FETÖ'nün yazdığı mektubu da unutmadık. FETÖ'yü büyüten 28 Şubattır. İmam Hatiplerin, MGV gibi vakıfların kapatılmasıyla, FETÖ’ye alan açılmıştır. Şuan farklı bir süreç işliyor, Türkiye’nin birliğine ve bütünlüğüne kast eden terör şebekeri tek tek temizleniyor. Bu noktada dikkatli olunmalı. Yanlış yapılmamalı, yeni mağduriyetlere fırsat verilmemeli. 5 vakit namaz kılanları FETÖ’cü ilan etmek yanlıştır” şeklinde konuştu.

YENİ MAĞDURİYETLERE FIRSAT VERİMEMELİ

“Biz kamunun FETÖ'den temizlenmesini destekliyoruz, masumların da göreve iadesini istiyoruz” diyen Yalçın, şu şekilde konuştu: “Kamuda güçleri kalmadı. Ama kalan kriptoları itibar suikastına devam ediyor. Dikkat edilmeli, önlem alınmalı. FETÖ elamanları halen kendisini gizlemeyi başarıyor. Süreç kriptolar tarafından zehirlenmek isteniyor. Evet, at izi it izine karıştırılıyor. Süreci zehirleyip, mağdurlar üretmek istiyorlar. Hükümetin, ‘hatalı görevden alınmaları düzelteceğiz’ açıklamasını önemsiyor, destekliyoruz. Biz Memur-Sen olarak, FETÖ ile mücadelede asla geri atılmaması gerektiğini söylüyoruz. Üniversitelere de dikkat edilsin, sürecin zehirlenmesine asla fırsat verilmesin.”

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum