Yalçın: KPSS, Kamuya Paralel Sokma Sınavına Çevrilmiş

Yalçın: KPSS, Kamuya Paralel Sokma Sınavına Çevrilmiş

Yalçın: KPSS, Kamuya Paralel Sokma Sınavına Çevrilmiş

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 2010’da yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) kamuya ‘paralel’ sokma sınavına çevrildiğini belirterek, “Bu garabet bir daha yaşanmamalı. Herkes birbirinin hukukuna saygı duymalı, birbirine tahammül etmelidir. Hiç kimse sadece ben dememelidir; herkesi kucaklayacak, kollayacak bir ülke olmak ve çocuklarımızın geleceğinin teminat altına alınabilmesi için bu gereklidir” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şubesi’nin Menteşe Öğretmenevi’nde yaptığı genişletilmiş il divan toplantısında konuşan Ali Yalçın, 2010 yılında yapılan KPSS’de ‘paralel yapı’nın memur adaylarının geleceğini çaldığını ifade ederek, şunları söyledi:



 

“Bu yapı, KPSS’yi ‘Kamuya Paralel Sokma Sınavı’na dönüştürdü. 2010 yılında memur adaylarının geleceğinin çalındığı olayın altından çıkan gerçek çok acıdır. 350 kişi 120 tam puan alıyor, 70’i karı koca ve aynı apartmanda yaşıyor. Bu garabet bir daha yaşanmamalı. Herkes birbirinin hukukuna saygı duymalı, birbirine tahammül etmelidir. Hiç kimse sadece ben dememelidir; herkesi kucaklayacak, kollayacak bir ülke olmak ve çocuklarımızın geleceğinin teminat altına alınabilmesi için bu gereklidir.”



 

‘Babalar’ Bizden Daha Örgütlü

 

Örgütlülüğün önemine dikkat çeken Yalçın, “Genel yetkili sendika ve Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak, Türkiye’de yeni bir çığır açtığımızı ama geldiğimiz noktanın yeterli olmadığının altını çizerek, alacağımız çok önemli mesafeler olduğunu bilerek yolumuza devam ettik. Genel kurulumuzu bir ay önce tamamladık ve genel kurulumuzda ‘Zirveden yeni ufuklara’ diye yeni dönemi kodladık. Sayımız kamu çalışanları içinde üçte birden fazla ama örgütlenme oranına baktığımız zaman, örgütlenme oranımız bu ülkede babalar kadar değil. Bu ülkede hükümet oluşturup, hükümet yıkan sermaye sahiplerinin tamamı örgütlü. Babalar örgütlü ise hocalar neden örgütlü değil? Neden biz yüzde 68 örgütlüyüz de yüzde 100 değil” diye sordu.

 


 

Sivil İtaatsizlik Eylemi  

 

Yalçın, son günlerde bazı vali ve kaymakamların Eğitim-Bir-Sen’in serbest kıyafet konusundaki sivil itaatsizlik eylemine karşı devlet adamına yakışmayacak şekilde söylemlerde bulunduklarını, bu tavrın makamlarının ciddiyetiyle bağdaşmadığını vurgulayarak, “Sivil toplum örgütlerinin eylemlerine karşı girilen bu yol çıkmaz yoldur. Yapılacak idari işlemler mahkeme kararlarıyla çelişeceği için bu tür sendikal eylemlere karşı daha hoşgörülü olmaları gerekmektedir. Sendika olarak, kamuda çalışan erkekler yönünden kılık-kıyafet dayatması içeren darbe ürünü yönetmeliğin değiştirilmesini isteğimizi bir defa daha dile getiriyorum. Talebimiz karşılanıncaya kadar sivil itaatsizlik eylemimizi sürdürmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

 


 

Uçak: Hedefimiz 15 Mayıs’a Kadar 3 Bin Üye Sayısını Yakalamak

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin’in selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan Şube Başkanı Önder Uçak, özlük ve özgürlük mücadelelerine durmaksızın devam edeceklerini belirterek, “Şube olarak şu anda 2 bin 600 üyeye ulaştık. Hedefimiz 15 Mayıs’a kadar 3 bin üye sayısını yakalamaktır” şeklinde konuştu.

 


 

Yatağan Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’ne Ziyaret

 

Ali Yalçın, Muğla programı kapsamında Yatağan Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’ni de ziyaret ederek, eğitim çalışanlarıyla bir araya geldi. Öğretmenler odasında görüştüğü eğitimcilerle bir süre sohbet eden Yalçın, okulda görev yapan personelin karşılaştığı sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulundu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum