Yargı Kararlarını Uygulamayan Yöneticiler Hakkında Suç Duyurusu Dilekçesi

Yargı Kararlarını Uygulamayan Yöneticiler Hakkında Suç Duyurusu Dilekçesi

YARGI KARARINI UYGULAMAYAN YÖNETİCİLER İÇİN SUÇ DUYURUSU DİLEKÇESİ

Okul ve Kurum Müdürlüğünde dört yıllık görev süresini dolduranlar, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin ekinde yer alan “Görev Süreleri Uzatılacak Eğitim Kurumu Müdürleri Değerlendirme Formu” üzerinden değerlendirilmiştir. Ancak değerlendirmeler hukuk ve hakkaniyet anlayışı ile bağdaşmayan bir anlayışla yapılmış; tecrübeli, liyakat sahibi, çalışkan okul müdürlerinin görevinin son bulmasına neden olmuştur. Bu nedenle, ülke genelinde mağduriyet yaşamış olan okul ve kurum müdürleri; şahıslarına 75 altında puan verilmesi işleminin ve bu sebeple Müdür olarak görev yaptıkları okulda görev sürelerinin uzatılmaması işleminin yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali talebi ile konuyu yargıya taşımıştır. Nitekim, bir çok ilde yürütmeyi durdurma kararları verilmiştir.

 

Ülke genelinde yargı kararlarının uygulaması noktasında farklılıklar olmuş; bazı idareler ilgili kişileri görev yaptıkları kurumlara iade etmeden değerlendirmeye tabi tutmuş, değerlendirme yaparken yargı kararlarının gerekçelerini yok sayarak yeniden düşük puan takdiri yapmıştır. Yargı kararı uyarınca yapılan değerlendirmede 75 puan üstünde puan alanların ise başka eğitim kurumlarına atanacakları konusundaki şikayetler Genel Merkezimize ulaşmıştır.

 

Söz konusu bu şikayetlere ilişkin suç duyurusu başvuru dilekçe örnekleri Genel Merkezimizce hazırlanmıştır.

 

Aldıkları yargı kararı uygulanırken, eski görev yerine başlatılmayarak ve yargı kararları doğrultusumda değerlendirme yapılmayarak mahkeme kararını şeklen uygulayıp, aslında uygulamayan yöneticilerle ilgili üyelerimizin yapacağı suç duyurusu dilekçesi için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum