Yazlık kıyafet uygulaması yarın sona eriyor

Yazlık kıyafet uygulaması yarın sona eriyor

2007/14 sayılı Başbakanlık Genelgesine göre 15 Mayıs'ta başlayan yazlık kıyafet uygulaması 15 Eylül itibariyle sona eriyor. 17 Eylül'den itibaren erkek memurların kravat zorunluluğuna uyarak mesaiye gelmeleri gerekmektedir. 657 sayılı Kanuna göre, kıyafet

YAZ KIYAFET UYGULAMASI 15 EYLÜL'DE SONA ERİYOR !




Tüm kamu kurumlarında görevli memur, sözleşmeli ve geçici personel ile hizmetlilerinyaz kıyafeti uygulaması, 15 Eylül'de sona eriyor.
YÖNETMELİĞİE GÖRE KİM NASIL GİYİNMELİ?
Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğinde konuyla ilgili olarak şu hüküm yer almaktadır.
"Madde 5 – 2 nci maddede sözü edilen personelin kılık ve kıyafette uyacakları hususlar:
a. Kadınlar;
Elbise, pantolon, etek temiz, düzgün, ütülü ve sade ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafetleri varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.
Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.
b. Erkekler;
Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri süveterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir.
Bina içinde gömleksiz, kravatsız ve çorapsız dolaşılmaz."

BAŞBAKANLIK GENELGESİ HÜKMÜ

UYARI CEZASI
657 Sayılı Kanunun 125 maddesinde, belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine uymamanın cezası "Uyarı" olarak öngörülmüştür. Amirler, 17 Eylül'den itibaren mesiye gelecek memurlardan kravat takmayanlara sözkonusu hükmü uygulayabilir.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.