YDS 2016 İlkbahar başvuru tarihi yarın başlıyor

YDS 2016 İlkbahar başvuru tarihi yarın başlıyor

YDS 2016 İlkbahar Dönemi sınavı başvurusu yarın başlıyor. YDS 2016 sınavı ücreti ve hangi bankaya ne kadar para yatırılacağı ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

YDS 2016 İlkbahar Dönemi başvuruları yarın başlıyor 15 Şubat 2016 tarihlerine kadar devam edecek olan başvurular osym.gov.tr adresinden yapılacak. Peki YDS 2016 başvurusu nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

YDS 2016 İlkbahar Dönemi sınavı ise 27 Mart 2016 tarihinde yapılacak. YDS 2016 İlkbahar Dönemi sınav sonucu 14 Nisan 2016 tarihinde açıklanacak.

YDS 2016 İlkbahar Dönemi sınavı başvurusu yarın başlıyor. YDS 2016 sınavı ücreti ve hangi bankaya ne kadar para yatırılacağı ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

Yüksek lisans ve akademik bir kariyer için zorunlu olan sınavlardan birisi olan Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı ( YDS ) başvuruları 3 Şubat Çarşamba günü başlıyor. YDS için başvurular ÖSYM 'nin internet sitesi üzerinden yapılacak. Adaylar gerekli başvuru formlarını doldurduktan sonra başvurularını yapacak ve daha sonra sınav ücretlerini yatıracaklar.

YDS 2016 BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Adaylar, 2016-YDS İlkbahar Dönemi Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin (http://www.osym.gov.tr) internet adresinden ulaşabileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Kılavuzda; başvuru, sınav, değerlendirme, sınav sonuçlarının kurumlarca kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

ÖSYM kayıtlarında adaylara ait eğitim bilgileri, arşiv bilgisinin oluşturulabilmesi ve bu bilgilerin diğer sınavlar/yerleştirmelerde de kullanılabilmesi amacıyla başvuru aşamasında alınmaktadır. Bu amaçla; Başvuru Merkezlerince eğitim bilgileri alanında bilgi girişinin yapılabilmesi için, adayın eğitim bilgilerini gösteren resmi belgenin/belgelerin (diploma, mezuniyet belgesi vb.) başvuruda adayın yanında bulunması gerekmektedir. Eğitim bilgileri, Sınav Koordinatörlükleri ve Başvuru Merkezleri tarafından belgeye dayalı olarak kontrol edilerek sisteme kaydedilecektir. Bu nedenle adayların başvuru merkezine giderken güncel (en son) eğitim bilgilerine ait resmi belgelerini yanlarında bulundurmaları zorunludur.

YDS 2016 BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

2016 YDS'ye girmek isteyen adayların başvuru yapmadan önce bankaya YDS başvuru ücretini yatırmaları gerekmektedir. Peki YDS başvuru ücreti hangi bankaya ne kadar yatırılacak?

Mart ve Eylül 2016 tarihinde yapılacak olan YDS Sınavları için başvurular Şubat ve Temmuz aylarında alınacak. 2016 YDS'ye girmek isteyenler başvuru ücreti olarak bankaya para yatıracaklardır. YDS 2015 ilkbahar Dönemi başvuru ücreti 70 TL olarak belirlenmişti. YDS 2016'daki  sınavların ücreti 80 TL olması öngörülmekte.

2016 YDS Başvuru Ücretinin Yatırılacağı Bankalar:

T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
VakıfBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'dcn başvuracak adaylar hariç)

T. Halk Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
Akbankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'dcn başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
DenizBank'ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Tüm PTT İş Yerleri (KKTC'den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

YDS sınav ücretini yatırırken adayların T.C. Kimlik Numarası ile ad ve soyadı bilgilerini vermeleri yeterli olacaktır. Uyruğu T.C. olmayan adaylar ise Y.U. numaralarını T.C. Kimlik Numarası olarak kullanacaklar. ÖSYM, adayların, sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunu almayı unutmamaları gerektiği uyarısında bulunuyor. Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru yapacak adaylar için de sınav ücretinin yatırılması ile ilgili kural aynen geçerlidir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden İnternet aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler veya ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılabilirler.

ÖSYM SİTESİNDE FOTOĞRAFI OLMAYAN ADAYLAR

ÖSYM kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar (sistemde kayıtlı eğitim bilgilerinde değişiklik bulunmayanlar); başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi (ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya başvuru merkezleri) aracılığıyla yapabilecek.

ÖSYM sisteminde geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar (sistemde kayıtlı eğitim bilgilerinde değişiklik bulunmayanlar); başvurularını bireysel olarak İnternet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi (ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya başvuru merkezleri) aracılığıyla yapabilecekler.

Son 30 ay içerisinde ÖSYM tarafından yapılan bir sınava bir başvuru merkezi aracılığıyla başvuru yapmış ve başvuru aşamasında fotoğrafı başvuru merkezi görevlisi tarafından çekilerek Merkezimiz kayıtlarına alınmış adaylar ile son 30 ay içerisinde herhangi bir nedenle bir başvuru merkezinden fotoğraf güncellemesi gerçekleştirmiş adayların Merkezimiz kayıtlarındaki fotoğrafı geçerli fotoğraftır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.