Yeni eğitim dönemine hazır mıyız?

Yeni eğitim dönemine hazır mıyız?

24 TV’de Hakan Çelik’in canlı yayın konuğu olan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Yeni eğitim dönemine hazır mıyız?” sorusunu yanıtladı.

Ömer Dinçer, yeni eğitim sistemi ve yeni eğitim yılıyla ilgili konuşmasında, “Biz hazırız. Eğer bunun için bir ölçü vermek gerekirse, şunu söylemek mümkün; eğitim sisteminde bu sene karşı karşıya kalacağımız problemler, geçen seneden daha kötü olmayacak. Bunu açık, net ve kesin bir ifadeyle söylemek mümkün” dedi.

Programda 4+4+4 ile ilgili yapılan eleştirilere yönelik olarak da konuşan Ömer Dinçer, eğitim sistemi üzerinden yapılan bazı itirazların daha çok aktüel sorunlar ve ya operasyonel meseleler üzerinden ele alınarak tartışmaya sunulduğunu ifade etti. Bakan Dinçer, “Derslik meselesi, ikili eğitim meselesi, öğretmen ataması gibi sorunlar, bunların tamamı Türkiye’deki eğitim sisteminin geldiği konum itibariyle önceki yıllardan daha kötü olmayacak” diye konuştu.

Programın moderatörü Hakan Çelik’in “4+4+4 ile ilgili okullarda yapılan değişikler tamamlandı mı?” sorusunu yanıtlayan Bakan Dinçer, “Yeni eğitim sistemi mantığıyla okullarımızın yeniden bakımlarını yaptık ve eğitime hazır hale getirdik” dedi.

Bakan Dinçer konuyla ilgili şunları söyledi:

“Biz yeni eğitim sistemi sebebiyle bütün alt yapımızı yeniden tasarlamak zorunda değiliz. Sanki biz her şeye sıfırdan ve yeniden başlayacakmışız gibi bir algı var. Halbuki eğitim sistemi uzun süreden beri var olan bir sistem, bundan sonra da var olmaya devam edecek. Biz geçen yıl 72 aylık çocuklarımızı eğitime alıyorduk ama daha da önemlisi mevcut hukuki düzenlemelerimiz sebebiyle 68 aylık çocuklarımızı da okula alıyorduk. Geçen yıl aşağı yukarı yüzde 50, yüzde 60’ın üzerinde bir oranla 68 aylık çocuklarımızı eğitime almıştık. Onların oturacağı sıralar vardı, onların gideceği lavabolar vardı ve onların yer aldığı dersliklerimiz söz konusuydu. Bu açıdan bakıldığında her şeye sıfırdan başlamıyoruz. Ama her şeye rağmen biz bütün okullarımızı yaz boyunca gözden geçirdik. Yeni eğitim sistemi mantığıyla yeniden bakımlarını yaptık ve eğitime hazır hala getirdik.”
star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.