Yeni Haftada ‘’Sonbahar Havası’’

Yeni Haftada ‘’Sonbahar Havası’’

Haftanın Meteorolojik Görünümü: Yeni Haftada ‘’Sonbahar Havası’’

 

Genel Durum

Uzunca bir süredir yağış almayan ve hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği ülkemizde, ekim ayının gelişiyle birlikte bu hafta önce güney ve batı bölgelerin iç kesimlerinde, sonrasında kuzey ve iç bölgelerde aralıklarla yerel sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; 01.10.2012 Pazartesi günü öğle saatlerinden sonra Güney Ege, Batı Akdeniz ve Toroslar mevkii ile Konya, Karaman ve Niğde'nin güney çevrelerinde yerel gökgürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Yağışların özellikle akşam saatlerinde Muğla çevreleri ile Denizli, Isparta, Burdur, Aydın'ın iç kesimleri ve Antalya’nın kırsal kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışla birlikte yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınaya karşı da tedbirli olunması gerekiyor.

02.10.2012 Salı günü; Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, akşam ve gece saatlerinde İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Marmara’nın güneydoğusunda yerel gökgürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor.

Çarşamba günü kuzey bölgelerde aralıklarla devam edecek yağışlara ilave olarak Perşembe gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı havayla birlikte yağışların kuzey ve iç bölgelere doğru etki alanını genişleteceği tahmin ediliyor.

Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının pazartesi ve Salı günleri yağış alan yerlerde, Çarşamba gününden itibaren kuzey ve iç bölgelerde 3 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

 

Oluşması Muhtemel Riskler

Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım - Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi

Alınabilir Önlemler

Sellerden Korunma Yöntemleri | Yıldırımdan Korunma Yöntemleri | Fırtınadan Korunma Yöntemleri

Uyarı Yapan Merkez

Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü


Türkiye'de Son Durum: Sıcaklık (°C) ve Hadise

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.