Yeni kimlik kartı randevu nasıl alınır? 2017 kimlik fiyatı

Yeni kimlik kartı randevu nasıl alınır? 2017 kimlik fiyatı

2017 yılı ile birlikte yeni kimlik kartları dağıtılmaya başlandı. Peki yeni kimlik kartı nasıl alınır? Randevu ekranına ulaşmanın yollar ve 2017 kimlik fiyatları

02 Ocak pazartesi günü itibariyle yeni kimlik kartı randevusu alınmaya başlandı. Peki 2017 yılı yeni kimlik kartları nasıl alınır? Milyonlarca kişi Nüfus Cüzdanı değişimini merak ediyor. Yeni kimlik kartına sahip olmanız için randevu almanız şart. Peki yeni kimlik kartı başvurusu nasıl yapılır? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 2017 yılının Ocak ayı itibariyle vatandaşlara dağıtılacak olan yeni kimlik kartı için online randevu sistemini hazırda bulundurdu. İşte randevu sistemi ve fiyatlar hakkında detaylı bilgiler...

2017 YENİ KİMLİK KARTI BAŞVURUSU

2 Ocak'tan itibaren tüm Türkiye’de kimlik kartları için başvuru yapılabilecek. Kimlik kartı almak için 15 yaşından büyüklerin yurt içinde ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere şahsen başvuru yapması gerekiyor. Başvuru için ilçe nüfus müdürlüğüne doğrudan ya da zaman kaybına sebep vermemek için randevu alarak gidilebilecek.

YENİ KİMLİK RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YENİ KİMLİK ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

Kimliklerin ücretleri ile ilgili bilgi verilen açıklamada, "2017 yılı kimlik kartı bedeli; kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL ve kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 32 TL’dir. Kimlik kartı bedeli başvuru sırasında peşin olarak tahsil edilir. Yurt içinde 30 gün, yurt dışında 60 gün içinde bildirilen doğum olaylarına ilişkin olarak kimlik kartı başvurusunda bulunulması durumunda herhangi bir bedel alınmayacak" ifadelerine yer verildi.

KİMLİK KARTINI KAYBEDENLER NE YAPACAK?

Kimlik kartının kaybedilmesi veya çalınması durumunda çağrı merkezi veya nüfus müdürlüğüne bildirilmesi gerekmektedir. Kayıp ve çalıntı bildirimi yapıldıktan sonra kimlik kartı iptal edilecektir.

KİMLİK KARTLARI POSTAYLA ULAŞACAK

Başvuru esnasında kimlik bilgileri kontrol edilecek, gereken alanlarda güncellemeler gerçekleştirilecek, fotoğraf taranacak, biyometrik verileri alınacak (her iki el için parmak izi, parmak damar izi, el ayası damar izi).

Başvuru sonunda kişilere PIN zarfında bulunan 6 haneli şifre verilecek. Bu şifre, banka kartlarında olduğu gibi bazı işlemlerde kimlik doğrulama amacıyla kullanılacak. PIN kodu, kimlik kartı teslim edilinceye kadar aktive olmayacak. PIN kodu ilçe nüfus müdürlüklerinde bulunan kioskları kullanarak değiştirebilecek.

Yapılacak değerlendirmenin ardından kimlik kartı hazırlanarak, başvuru esnasında belirtilen adrese PTT Kargo aracılığıyla teslim edilecek.

Yeni kimlik kartları için Nüfus Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda 14.01.2016 tarihinde yapılan değişiklik ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları 02.01.2017 tarihinden itibaren tüm Türkiye’de dağıtılmaya başlanacaktır.

Siirt Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü ve ilimize bağlı 6 ilçe nüfus müdürlüğünde tüm teknik kontroller yapılmış olup, T.C. Kimlik Kartı başvurularını almak üzere hazır durumdadır.

Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak yeni kimlik kartları, 10 yıllık kullanım ömrüne sahiptir".

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.