Yeni öğretmenlerin uyum eğitimi bugün başlıyor

Yeni öğretmenlerin uyum eğitimi bugün başlıyor

Ataması yapılan öğretmenler, göreve başlayacakları illerin havaalanlarında ve otogarlarında çiçeklerle karşılandı. Öğretmenlerin uyum eğitimi, bugün Bakan Dinçer’in konuşmasıyla başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), oluşturduğu komisyonlarla, ataması yapılan öğretmenleri göreve başlayacakları illerin havaalanında ve otogarlarında çiçeklerle karşıladı. Ataması yeni yapılan ve Milli Eğitim camiasına yeni katılan öğretmenler, göreve başlayacakları illere varmak için yola çıktı. Bakanlık, öğretmenlerin belki de ilk kez gittikleri yerlerde zorlanmamaları için komisyonlar oluşturdu. Komisyonlar, öğretmenleri havaalanlarında, otogarlarda çiçeklerle, “Hoşgeldin Öğretmenim” yazılı pankartlarla karşılayarak, her türlü ihtiyaçları için yardımcı olmaya çalışıyor.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, öğretmenlerin hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğini, barınacakları yerlerin de organize edildiğini söyledi. Öğretmenlerin, atandıkları yerlerde karşılaşacakları coğrafi, kültürel ve sosyoekonomik şartların eğitim ve öğretime doğrudan etki ettiğini ifade eden Balıbey, bu etkinin olumsuz yönlerinin olabildiğince giderilerek mesleğe daha bilinçli ve umutlu başlamaları için adaylık eğitim sürecinin başlangıcında destekleyici bir uyum eğitimi verileceğini anlattı.

Meslektaşları tecrübelerini anlatacak

Bu kapsamda il ve ilçe merkezlerinde bugünden itibaren 16 Eylül tarihine kadar uyum eğitimi yapılacağını belirten Balıbey, eğitimlerin uzaktan eğitim yoluyla verileceğini ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in konuşmasıyla başlayacağını söyledi. Eğitimlerde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip de konuşma yapacak. Karip, öğretmenlere 4+4+4’ün uygulama esaslarını, uygulanacak programları anlatacak.

Eğitimde kullanılan bilişim teknolojilerinin öneminin, FATİH Projesi’nin de anlatılacağı eğitimde, mesleki değerlere, ilk yardımın temel ilkelerine ilişkin bilgiler verilecek.

Yörenin geleneklerini, coğrafi, turizm özelliklerini, kültürünün de anlatılacağı eğitimlerde mevcut öğretmenler ve okul müdürleri tecrübelerini paylaşacaklar.

Eğitim sürecinin öğretmenlerce nasıl bulunduğunu tespit etmek amacıyla dersler bittikten sonra anket düzenlenecek. Anketler elektronik ortamda yapılacağı için eğitim merkezi veya konaklama mekanlarında internet erişimli bilgisayar hizmeti verilecek.

hürriyet eğitim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.