Yerliye Harç Var Yabancıya Yok

Yerliye Harç Var Yabancıya Yok

Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek yabancı öğrencilerden alınan öğrenci harcının kaldırılması konusunu Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e sordu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞIMA


Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebimi saygılarımla dilerim. 31.08.2012

 

31/08/2012

Av. Turgut DİBEK
Kırklareli Milletvekili


İkinci öğretime kayıt yaptıran üniversite öğrencileri öğrenim ücreti öderken, yabancı öğrenciler öğrenim ücretinden muaf tutulmuşlardır. Üniversite harçlarının kaldırılması ile ilgili Bakanlar Kurulu kararına göre, birinci öğretimlerde harç ücreti kalkarken, ikinci öğretimlerde öğrenciler öğrenim ücreti vermeye devam edecekler. Karara göre, yabancı öğrenciler ise ikili anlaşma ve "mütekabiliyet esası" çerçevesinde öğrenim ücreti ödemeyecekler.

Harçların kaldırılmasına karşın ikinci öğretim programında okuyanların öğrenim ücreti vermeye devam edecek öğrenciler 770 TL - 4268 TL arasında ücret ödeyecekler.

Harçların kaldırılması ile ilgili açıklama yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent ARINÇ ikinci öğretimdeki harçların yasada öğrenim ücreti olarak görülmesi nedeniyle kaldırılmadığını söylemiştir.

Buna göre,

 

1-Yabancı öğrencilere sağlanan bu imkandan Türk öğrencilerimiz neden yararlandırılmamaktadır?

2-İkinci öğretimdeki yabancı öğrenciler için öğrenim ücretleri Bakanlar Kurulu Kararı ile kaldırıldığına göre, Türk öğrenciler için böyle bir düzenleme Bakanlar Kurulu Kararı ile neden yapılmamıştır?

3-Bülent Arınç'ın yasa nedeniyle ikinci öğretimdeki öğrenim ücretlerinin kaldırılmadığı açıklaması ile yabancı öğrenciler için bu bedelin Bakanlar Kurulu Kararı ile kaldırılması çelişmemekte midir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.