Yetiştirme kursu yönergesinde değişiklik gerekiyor

Yetiştirme kursu yönergesinde değişiklik gerekiyor

İlkokullarda yetiştirme kursu için yönergede değişiklik gerekiyor

16/06/2016 tarih ve 29744 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile 26.07.2014 Tarihli ve 29072 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Telafi eğitimi ve yetiştirme programı" başlıklı 33. maddesinin 2. fıkrası;

"(2) İlköğretim kurumlarında, eğitim ve öğretim yılı içinde çeşitli nedenlerle boş geçen dersler ile ihtiyaç olması halinde mevsimlik tarım işçileri, göçer ve yarı göçer ailelerin çocukları ve ilkokullarda bazı derslerden yetersizliği görülen öğrenciler için yetiştirme kursu veya programları uygulanır.

a) Yetiştirme programlarında görevlendirilecek öğretmenler, il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince belirlenir.

b) Boş geçen dersler için bir dersin yetiştirme programı süresi, o dersin boş geçen ders saati toplamının yarısından az olamaz." şeklinde değiştirilerek ilkokullarda yetiştirme kursları açılmasının önü açılmıştır.

Bu konuya "Sınıf öğretmenleri de yetiştirme kursu açabilecek" haberimizde yer vermiştik.

Yeni yayımlanan 2016-2017 Öğretim Yılı Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Kılavuzunun "Genel Esaslar" bölümü 1.2. maddesindeki; "Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi/özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumlarına devam etmekte olan öğrenciler ile açık öğretim öğrencilerine yönelik kurslar örgün eğitim kurumlarında; kursiyerlere yönelik kurslar ise yaygın eğitim kapsamında halk eğitimi merkezi müdürlükleri sorumluluğunda açılır." açıklamalarına göre ilkokullarda yetiştirme ve destekleme kursu açılamayacaktır.

Buda göstermektedir ki, Şubat 2015 tarih ve 2689 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Örgün Ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesin de değişiklik yapılarak ilkokullarda yetiştirme ve destekleme kursları açılmasının önü açılmamıştır.

Zira, yönergenin "Kurs merkezi ve kurs açma yetkisi" başlıklı 5. maddesinde; " (1)Kurslar, fiziki kapasitesi ve öğrenci/kursiyer potansiyeli yeterli olan resmi ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, ortaöğretim kurumları ile halk eğitimi merkezi müdürlükleri ne bağlı olarak açılır." hükmü hala kısıtlama oluşturmaktadır.

Ahmet KANDEMİR

 
Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.