Yıkılan Hayaller Ücretli Öğretmenlik Ve MEB!!!

Yıkılan Hayaller Ücretli Öğretmenlik Ve MEB!!!

"Her atama döneminde olduğu gibi dün de sevinenden çok üzülenler vardı. Yüz binlercesi bir kez daha yıkıldı, adeta hayata küstü. Uçup giden hayallerinin ardından göz yaşı döktü."

Oysa eğitim fakültesine girerken ne büyük düşleri vardı.

 
Ülkemin dört yanı benim vatanım diyerek koşa koşa gidip öğrencilerine kavuşacak, onları en iyi mevkilere getireceklerdi.
Olmadı, yine olmadı.
 
Hiç olmazsa gönülleri alınabilir, biraz olsun umut verilebilinirdi.
 
O da olmadı.
 
Ve yine KPSS’ye ve yine dersanelere mahkum olacaklar.
 
Her ne kadar Başbakan dersane devri artık sona erecek dese de…
 
Aşağıdaki iki mail öğretmenlerimizin şu andaki ruh halini fazlasıyla ortaya koyuyor.
Umarız Ankara’da birileri bunu dikkat alır… 


Yıkılan hayaller 
 
HAYDİ KIZLAR OKULA dedik. BABA BENİ OKULA GÖNDER dedik. Kimbilir öğretmeni olmayan okullara kaç öğrenci gönderdik. Biri de ÖĞRETMENLER OKULA desin. Biri görsün ne olur eğitimli insanların yok oluşunu. 

Ben bir öğretmen olarak değil, önlüğüyle uyuyan bir çocuk olarak istiyorum bunu sizden. ÖĞRETMENLERİMİZİ İŞSİZ, ÇOCUKLARIMIZI YARINSIZ BIRAKMAYALIM… diyen bir öğrencinin haykırışını duyun artık değerli yetkililer ben 7 yıldır kpssye giriyorum ve sıralamam ağustos atamasında 3323”tü 2000 kişi alındı ve önümde 1323 kiş daha var ne olur şubat ataması yapın çünkü puanlarımızı artık 1 yıl kullanabileceğiz bu haksızlıktır.
 
şubat atamasında 30 bin alın ve sosyal bilgilerden 4 bin alım yapın yıllardır ağlıyoruz duyun artık sesimizi 22bin mezunumuz var.
 
sosyal bilgilerin ders sayısını da fen bilgisi kadar artırın bu ders çok önemlidir lütfen günümüz sorunlarını anlatan ve insan sevgisini aşılayan bir derstir.
 
emekliliği gelen öğretmenleri de emekli yapın ki önümüz açılsın,onlara akmasa damlıyor en azından emekli maaşı alacaklar.bizi dersanecilik köleliğine mahkum etmeyin bu genç yaşta hayata küstürmeyin 7 yıldır bende psikloljim kalmadı bu işe ihtiyacım var ben işsiz kalmamak için eğitim fakültesini seçtim.sosyalden 4 bin atama daha yapın lütfen saygılarımla...
              
 
Ücretli öğretmenlik Kaldırılsın


Sayın bakanımız dün gece katıldığı bir televiyon programında ek atama yapmayacağız. Okuldaki öğretmenlerle açığı kapatacağız. 
 
Kapatamıyorsak ücretli öğretmen alacağız. O da olmazsa özür dileyeceğiz dedi. MEB bu kadar mı plansız, programsız çalışıyor? Bunu önceden kestiremiyor mu? 
 
Seçmeli derslerin seçimi henüz bitmedi. Öğrencilerin büyük bir kısmı seçmeli derslerden biri olarak İngilizce'yi de seçiyorlar.
 
İngilizce sistemi değişecek, kaliteli olacak deniyor, peki bu dersleri okulda bulunan herhangi bir öğretmenle veya ücretli öğretmenlerle doldururlarsa kaliteyi nasıl arttırmayı
 
düşünüyorlar? Ücretli öğretmenliğe artık son verilsin istiyoruz. Sayın bakanımız bana öneri sunun, yapayım dedi. Önerilerimize kulak verecekse sunalım.
 
Öncelikle acilen ücretli öğretmenliğin bitirilmesi lazım. Bildiğim kadarıyla geçen sene 55 bin ücretli öğretmen çalıştırılmaktaydı. Üstelik büyük bir çoğunluğu eğitim fakültesi mezunu bile değildi. 
 
Bu çok büyük bir rakam. Utanç duyulacak bir tablo. Sayın bakanımız maliyetten bahsediyor. 55 binin yarısı kadar bari kadrolu öğretmen ataması gerçekleştirilebilinir. 
 
Öğretmenlerin yasal olarak almaları gereken ek ders saatleri düzenlenebilir. Emeklilikleri gelen öğretmenler acilen emekli edilebilir. Fen-Edebiyat mezunları saf dışı bırakılabilir. 
 
Öğretmen atamak çok da zor değil. Bir çırpıda hesapsız kitapsız sistemi değiştirdiler. Tutmazsa özür dileyeceklermiş. Bir çırpıda bizleri de atasınlar o zaman. Bunda da hesap kitap yapmasınlar. 
 
Milli eğitim bakanımız bizlerden rahatsızlık duyuyor. Çok ses çıkardığımızı, sorun oluşturduğumuzu düşünüyor. İnanın biz de bu durumdan hoşnut değiliz; ama başka çaremiz yok.
 
Yıllardır emek veriyoruz ve atanmak istiyoruz. Eğitim fakültesinin amacı öğretmen yetiştirmektir. Madem öğretmen olunamayacak eğitim fakülteleri kapansın o zaman.
 
Fen-Edebiyat fakültelerinin amacı ise bilim adamı yetiştirmektir. Bu ülkede neden herkes eğitimini gördüğü alanda istihdam edilmiyor? Suçumuz Türkiye'de doğmak mı?
 


Saygılar...

Abbas Güçlü
eğitimajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum