Yıldırım: 70 binin üzerinde FETÖ itirazı var

Yıldırım: 70 binin üzerinde FETÖ itirazı var

Başbakan Yıldırım FETÖ soruşturmalarıyla açığa alınan kişilerin itirazlarının detaylı inceleneceğini söyleyerek, "70 binin üzerine itiraz var" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da cuma namazının ardından gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturmalarıyla açığa alınan kişilerin itirazları ile ilgili rakamı açıkladı, "70 binin üzerinde itiraz var" dedi.

"KILI KIRK YARARAK İNCELEYECEĞİZ"

Bu itirazların incelemelerinin çok detaylı şekilde yapılacağını ve hakkında işlem yapılandan çok itiraz olduğunu ifade eden Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

"Burada şunu bilmenizde yarar var. İşlem yapılanların sayısından fazla başvuru var. Ne olur ne olmaz bana da böyle işlem yapılır diye tedbirli davranıp önceden başvuranlar da var. Ne yaptıklarını bilmiyorum ama, doğru bir iş yapmadıklarından da eminim. Maalesef FETÖ burada da bir yanıltma hareketine girmiş durumda. Ama bizim bu millete sözümüz, bu itirazları kılı kırk yararak değerlendireceğiz. 70 binin üzerinde itiraz var. Mekanizmaları kuruldu, değerlendirme heyetleriyle bu kararları veren heyetler değiştirildi. Olur ya başka gözün bakmasında fayda var. Aynı heyet olsa ne değişti kardeşim yeni bir olay mı oldu sorusu olabilir. Bakan yardımcılarının başkanlığında heyetler oluşturuldu. Onlar inceleniyor. İtirazlarda ortaya konan gerekçeler dikkate alınıyor. İtiraz da diyor ki ben bylock’ta yoktum, filanca yere gitmedim gelmedim, bunlar birer birer detayına girmek suretiyle gözden geçirilecek ve bundan sonra da bu dosya kapatılacak."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum