YÖK, öğretim elemanı alımlarını anlık bildirecek

YÖK, öğretim elemanı alımlarını anlık bildirecek

YÖK, Android ve IOS işletim sistemlerine uygun olarak geliştirilen "YÖK Mobil" uygulamasını akıllı mobil cihazlara uyumlu şekilde ilk kez kullanıma sunuyor

YÖK'ten konuyla ilgili yapılan açıklama

YÖK Mobil uygulamasını telefonlarına yükleyen kullanıcılar, "Yeni YÖK"ün kurumsal bilgilerine, duyuru ve haberlerine, akademisyen bilgilerine, Yükseköğretim Program Atlası'na, Dergi ve raporlarına, Tez Merkezi'ne, üniversitelerin yayınladığı öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadro ilanlarına, üniversitelerin iletişim bilgilerine ve konumlarına kolayca erişebilecek.

Diğer bir ifade ile her hangi bir konuda yazılan tezler, makaleler, çalışmalar, patentler, sunulan bildiriler, yani bilim dünyasının bütün çıktıları, ayrıca sadece herhangi bir fakültenin değil ülkemizin her hangi bir ilçesinde açılan meslek yüksek okuluna kayıtlı öğrenci sayılarına kadar tüm veriler artık mobil uygulama ile cepte olacak. Bu arada YÖK dergileri ve raporları da bu uygulamada yer alacak.

Ayrıca, yıllardır tartışma konusu olan kadro ilanlarının takip zorluğu da bu uygulama ile öğretim üyesi dışındaki kadrolar için aşılıyor. İstediği üniversitelerin veya bütün üniversitelerin araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi kadro ilanları kullanıcının cebine gelecek.

Bu uygulama istihdam yapan kurum ve kuruluşlar için de büyük kolaylık sağlayacak. YÖK Belge doğrulaması sayesinde, e-Devlet Kapısı'ndan alınan öğrenci ve mezun belgeleri de doğrulanabilecektir.

YÖK Mobil uygulamasına önümüzdeki dönemde, "Denklik Belgesi", "Akademisyen Belgesi", "Diploma Doğrulama", "Elektronik Kayıt", "ÖSYM Kılavuzunda Yer Alan Programların Koordinat Bilgilerinin Haritalarda Görüntülenmesi" ve "KYK Yurtlarının Koordinat Bilgilerinin Haritalarda Görüntülenmesi" gibi yeni hizmetlerin eklenmesi planlanıyor.

Apple / Google Play Store uygulamasına girip "YÖK Mobil" yazan kullanıcılar YÖK Mobil uygulamasını telefonlarına indirebileceklerdir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.