YÖK'ten soruşturma yalanlaması

YÖK'ten soruşturma yalanlaması

YÖK'ten soruşturma yalanlaması

Bugün (23.01.2015) bazı ulusal gazetelerde “Peygamberimizin sözü yıkıcı, bölücü faaliyet sayıldı” , “Kelepçeli özgürlük, hadis paylaşmak bölücü eylem”, “Hadis okudu, YÖK ifadesini aldı”, “Allah ahirette yalancı hükümdarların yüzüne bakmaz hadisini mesaj attı, soruşturma açıldı” başlıkları altında çıkan haberlere yönelik açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Yükseköğretim Kurulu'nun Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Cerrah hakkında bir hadisi sosyal medyada paylaşımı sonucu soruşturma başlattığı/soruşturma yaptığı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki;

            Üniversitelerde yapılan soruşturmalar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 53. maddesi ve ilişkili Yönetmelik çerçevesinde karara bağlanmak üzere Yükseköğretim Kurulu'na gelmektedir.

            Prof. Dr. İbrahim Cerrah hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bir soruşturma başlatılmamıştır. Adı geçen öğretim üyesi hakkında Polis Akademisi Başkanlığınca yapılan disiplin soruşturması sonucu ve ceza teklifi, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununun 17. maddesinde  belirtilen “..emniyet hizmetleri sınıfındaki öğretim elemanları dışındaki kadrolu öğretim elemanlarının disiplin ve ceza işleri hakkında 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ilgili hükümleri uygulanır” hükmü çerçevesinde karara bağlanmak üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Yüksek Disiplin Kuruluna sunulmak üzere gönderilmiştir.

            Adı geçen öğretim üyesi ile ilgili olarak Polis Akademisi Başkanlığınca; basında yer alan açıklamaları hakkında soruşturma başlatılmıştır. İlgiliye, mevzuat çerçevesince gönderilen Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının savunmaya davet yazısında hakkında hangi fiillerle ilgili soruşturma yapılmış olduğu ayrıntılı bir şekilde bildirilmiştir. Dosyada, basına servis edilen paylaşım hakkında herhangi bir ceza önerisinde bulunulmamakta olup,  diğer filleriyle ilgili ceza verilmesi önerilmiştir.

            Polis Akademisi Başkanlığının ilgili hakkındaki teklifi 22.01.2015 tarihli Yüksek Disiplin Kurulu gündemine yukarıda belirtilen Kanuna uygun olarak ve ilgili mevzuat mucibince alınmış, teklifin Yüksek Disiplin Kurulu toplantısında görüşülmesi sonucunda;

soruşturma dosyasında bir takım eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle Polis Akademisi Başkanlığına soruşturma dosyasının iade edilmesine karar verilmiştir.

            Görüldüğü üzere basında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Adı geçen ile ilgili Yükseköğretim Kurulunda bir soruşturma açılmamıştır. Soruşturma evrakı ilgili mevzuat gereği YÖK Yüksek Disiplin Kurulunun gündemine girmiştir. Adı geçen şahıs hakkında sekiz ayrı fiil ile ilgili ceza önerilmektedir. Önerilen ceza iddia edildiği üzere hadis paylaşımı ile ilgili değildir.

Çeşitli medya kuruluşlarında çıkan ve gerçeği yansıtmayan bu ve buna benzer, maksatlı haberlere itibar edilmemesi hususu kamuoyuna önemle duyurulur.

Yükseköğretim Kurulu
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.