YÖK'ün 'ÖYP' sessizliğine tepki

YÖK'ün 'ÖYP' sessizliğine tepki

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın Aralık ayı içerisinde yapılacağını duyurduğu Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) yerleştirmeleri konusundaki sessizliği tepkilere neden oldu.

ÖYP için birçok alana 'alan sınavı' şartı getiren YÖK, bu alanların kadrolara yerleştirme işlemlerini yaz aylarında tamamlamıştı. Başkanlıktan yapılan açıklamayla geriye kalan atamalar için ise Aralık ayı işaret edilmişti. Fakat Aralık ayının son haftasına girilmesine rağmen YÖK'ten herhangi bir somut adım gelmemesi binlerce adayın tepkisine neden oldu. Tepkilerini Twitter adresinden gösteren adaylar, YÖK'ün tavrını eleştirdi.

"@Ahmet_Davutoglu Başbakanım gençlere her fırsatta değer verdiğinizi belirtiyorsunuz. Lütfen #öyp2015 mağduriyetimizi giderin.

#öyp2015 ptesi haftaBaşı salı sallandı çarşamba çarşafa dolaştı perşembe perişanlık cuma mübarek gün neyse pazartesiye ne kaldı ki @yekta_sarac

#sonatamasonoyp farkında mısınız bilmiyorum ama bu kadar insan sizden bir açıklama bekliyor??#öyp2015 @yekta_sarac @YuksekogretimK"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.