Yönetici Adayları Kim Vurduya Gitmesin!

Yönetici Adayları Kim Vurduya Gitmesin!

Ertekin Engin'den Ankara MEM'e Yöneticilik Eleştirisi

Türk Eğitim-Sen Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Ertekin Engin'in yaptığı açıklama:

18 Kasım 2014 tarihi itibariyle yönetici adaylarının tercih işlemleri tamamlandı. Gözler yeniden Milli Eğitim Müdürlüklerine çevrilmiş durumda. 

Şöyle ki, aslında takvime göre 18 Kasım 2014 tarihi itibariyle sonuçların açıklanması gerekiyordu. Ancak yönetici adayları yine beklemeye koyuldu. 

Öyle bir bekleme ki, kim ne zaman açıklanacak bilmiyor, bilinmiyor. 

Aslında Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü, mülakat sonuçlarını toplu yayınlamamakla önemli bir hata yapmıştı. Biz müdürlük mülakatları sürecinde o konuya değindik, gerekli açıklamaları yaptık. Ancak nedense Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetici Görevlendirme bölümü bizim haklı taleplerimizi kulak arkası yaptı.

Mülakatlara itirazlar yapıldı. Süreç devam etti. 

İş müdürlük tercihlerine gelince, bu sefer ne değişti de el altından mülakat sonuçlarını bazı internet sitelerine gayri resmi olarak servis ettiniz?

Madem açıklayacaktınız, zamanında biz uyardığımız zaman açıklasaydınız da, bu kadar tepki çekmeseydiniz? Ya da, diyelim ki anladınız bu saklı işlerin hatasını. Resmi internet sitenizden duyursaydınız.

Soruyorum, İstanbul'da olduğu gibi, bu sızdırma işinin sorumlularını görevden alabilecek misiniz? Yönetici Görevlendirme işini yapan ekibinizdeki il yöneticileriniz görevlerinin başında mı kalacaklar?

Diğer bir husus da, sonuçların geciktirilmemesi konusudur. Sonuçlar geciktikçe, yeni iddialar ve şaibeler söz konusu olacaktır. 

Bize gelen duyumlara göre; okullar bazında çalışmalar yapılmakta, bazı adayların tercihleri gözden geçirilmekte. Endişemiz odur ki, yönetici adaylarımız kim vurduya gitmesin!

Sizler bu işi bir an evvel resmi olarak sonuçlandırınız, resmi sayfanızdan yayınlayınız. 

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yönetici görevlendirmelerini yakından takip ettiğimizi, sonuçların duyurulmasından sonra önümüzdeki günlerde kapsamlı bir basın açıklaması yapacağımızı buradan ifade ediyorum. 

Saygılarımla.

Ertekin Engin

Türk Eğitim-Sen

Ankara 3 No'lu Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum