Yönetici Atamada İptal Umudu

Yönetici Atamada İptal Umudu

Türk Eğitim-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı, 10–11 Ekim 2014 tarihleri arasında Ankara’da yapıldı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk toplantıda bir konuşma yaptı.

Yönetici atama konusunda tüm teşkilatlarımızın iyi bir sınav verdiğini kaydeden Koncuk, “Konuyla ilgili davalar açıldı, yönetmelik Danıştay’a götürüldü. Anayasa Mahkemesi hala bir karar vermedi. Danıştay’a taşınan yönetmeliğin iptali ile ilgili ciddi bir umudumuz var. Açılan şahsi davalar var. Bu şahsi davalar büyük ihtimalle kazanılacak. Çünkü idare verdiği puanı açıklayamıyor. Verilen puanları belgelerle çürütebiliriz. Öte yandan yaptığımız eylemlerin çok ciddi ses getirdiğini de ifade edeyim.

Bunun yanı sıra Sayın Başbakan’a yönetici atamaları ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bilgi verdim. Başbakan Davutoğlu benden rapor istedi ve raporu kendisine sundum.

Bu konuda herkes haklılığımızı kabul ediyor. Soruşturma başlatılması ile ilgili talimat verildi. Konuyla ilgili Bakanlığa davet ettiler. Bizden bilgi, belge göndermemizi istediler. Bize ulaşan bilgi ve belgeleri gönderdik. Şöyle bir yol daha takip etmeye karar verdik: Okul müdürlerimizden başarı belgeleri ve ödülleri ile birlikte dilekçe vermelerini istedik. Bize ulaşan yaklaşık 15 klasör evrakı Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim ettik. Öte yandan illerimizde defalarca eylem yaptık.  Bundan sonra yapılması gereken bir şey varsa, onu da yaparız.” diye konuştu.

Mülakat sistemine kökten karşı olduklarını ancak bu konuda açılan davaların kazanılamadığını hatırlatan Koncuk, mülakat sisteminin MEB tarafından ısrarla uygulandığını kaydetti. Koncuk, “O halde, mülakatta mutlaka elektronik kayıt gerekmektedir. Bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve MEB bürokratları ile görüşmelerimiz oldu. Sayın Bakan, geç kalınmakla birlikte, konuyu değerlendireceklerin ifade etmiştir. Ben de, bu konuda geç kalınmadığını, bir talimatla, bunun mümkün olduğunu söyledim. Kamera sistemi mülakat komisyonu üzerindeki şaibeyi de ortadan kaldırabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum